Prima pagină » Economic Local » Ce este deșeul voluminos și unde îl predăm?
Ce este deșeul voluminos și unde îl predăm?

Ce este deșeul voluminos și unde îl predăm?

06 iun. 2024, 15:50,
în Economic Local

Deșeurile voluminoase sunt acele deșeuri de dimensiuni  mari, generate ocazional și care nu pot fi preluate cu obișnuitele sisteme de colectare.

Acestea, depozitate necorespunzător, reprezintă o adevarată problemă pentru firma de salubritate ieșeană, pentru că acestea pot încurca circulația stradală sau pietonală și îngreunează procesul de colectare.  Totodată costurile de transport, depozitare, sortare sau eliminare pentru depozitare sunt ridicate comparativ cu alte tipuri de deșeuri municipale.

Societatea Salubris S.A. poate colecta contra cost următoarele tipuri de deșeuri voluminoase:

-mobilier întreg sau componente;

-canapele și fotolii;

-scaune, mese și alte componente din lemn;

-saltele;

-uși lemn;

-ferestre din lemn;

-jucării din lemn de dimensiuni mari;

-mobilier de birou;

-alte obiecte de dimensiuni mari;

Deșeurile voluminoase pot fi predate  contra cost și la Centrul Municipal de Colectare Iași în limita a 2mc pe bază de factură și chitanță obținute de la sediul societății aflte în Soș. Națională, nr.43.

Totodată deșeurile voluminoase le putem preda și gratuit trimestrial!

Salubris preia gratuit deșeurile de tip mobilier odată la 3 luni astfel: 30 martie 2024, 29 iunie 2024, 28 septembrie 2024 și 21 decembrie 2024.

Trebuie doar să sunați în săptămâna premergatoare zilei de ridicare a deșeului și anagajații Salubris vă vor prelua datele necesare ridicării tipului de deșeu voluminos.

După programare persoanele care locuiesc la bloc, vor depozita deșeurile la cel mai apropiat punct de colectare iar persoanele care locuiesc la case vor depozita deșeurile în fața porții proprietății lor.

De menționat este faptul că aceste deșeuri se vor depozita lângă punctul gospodăresc sau DOAR în fața porții, în ziua stabilită din cadrul campaniei.

Când vorbim de impactul deșeurilor voluminoase asupra mediului, ne referim la un lanț de consecințe care încep cu poluarea solului. Deșeurile voluminoase adesea conțin substanțe chimice, care prin descompunere contaminează solul, afectând flora și fauna. Obiectele voluminoase aruncate în mod ilegal  pot bloca cursurile de apă sau pot crea bariere în habitatele animalelor. Deșeurile depozitate illegal pot deveni adevărate focare de infecție atrăgând  rozătoare și insecte care pot provoca diferite boli.

Putem contribui la protejarea mediului înconjurător evitând abandonarea deșeurilor în locuri neautorizate și să încercăm pe cât posibil să reciclăm sau să reutilizăm!

Pentru orice detalii legate de depozitarea deșeurilor voluminoase puteți accesa site-ul www.salubris.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *