Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce este de fapt „peștele gorilă algerian”. Povestea despre această vietate s-a dovedit a fi o păcăleală

Ce este de fapt „peștele gorilă algerian”. Povestea despre această vietate s-a dovedit a fi o păcăleală

24 apr. 2023, 15:53,
în Radio

O imagine care ar reprezenta o creatură denumită „peștele gorilă algerian” a creat vâlvă în mediul online, devenind imediat virală. Despre această vietate marină s-a scris că a fost pescuită în Marea Caraibelor, în apropiere de Trinidad. În cele din urmă, totul s-a dovedit a fi o mare păcăleală, respectiva imagine fiind editată.

Adesea, imagini cu fel de fel de vietăți, fie acvatice ori de uscat, apar în mediul online, creând vii dispute printre internauți. Este și cazul imaginii de mai sus care a devenit virală pe marile rețele de socializare. Dar care este totuși povestea din spatele acestei fotografii?

Ce este de fapt „peștele gorilă algerian”

O fotografie cu un bărbat care ține un pește uriaș cu o față asemănătoare a unei gorile, pescuit în apropiere de Trinidad, în Marea Caraibelor, a devenit virală. Și totuși, fotografia cu „peștele gorilă algerian”, care are chip de maimuță, s-a dovedit a fi, așa cum era și de așteptat, doar o mare păcăleală.

Mike Holston, un specialist în animale exotice și îngrijitor la Zoological Wildlife Foundation din Miami, Florida, este cel care a declanșat „conspirația” distribuind această imagine. El a postat poza cu bărbatul care ținea peștele cu față de gorilă, despre care a scris că a fost prins în Caraibe.

„Ce fotografie grozavă a acestui pește gorilă algerian… Acesta este un mascul adult care de obicei ajunge la 3-4 metri, dar acest exemplar a mâncat pui de balenă în această iarnă și a ajuns la lungimea maximă.

Ei depun 34 de ouă pe uscat și în timpul sezonului de împerechere devin roșu aprins pentru a atrage femelele! Călătoresc în haite abia în septembrie și pot trăi până la 13 ani, dar dacă sunt circumciși pot trăi până la 48 de ani!”, a scris Mike Holston.

Reacțiile internauților au fost pe măsură

Totodată, Mike Holston și-a îndemnat prietenii de pe rețelele sociale să vină cu mai multe „descrieri” cu privire la această creatură. O persoană a spus că peștele gorilă „poate să respire la fel de eficient atât pe mare, cât și pe uscat”.

Zeci de oameni s-au grăbit să-și împărtășească ideile despre ce caracteristici trebuie să aibă un astfel de pește, dar în cele din urmă totul a scăpat de sub control. Bineînțeles, a fost forba despre un fake news care are la bază o fotografie editată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *