Prima pagină » Informații utile » Ce este crema de retinol și care sunt beneficiile sale

Ce este crema de retinol și care sunt beneficiile sale

12 aug. 2024, 11:00,
în Informații utile

Începând cu anii 80, crema de retinol a fost apreciată de industria frumuseții drept cel mai eficient ingredient în lupta contra ridurilor și în eliminarea erupțiilor. Este evaluat ca fiind un ingredient miracol datorită capacității sale de a accelera rapid schimbarea celulară, care este fundamentală pentru o piele sănătoasă, strălucitoare și netedă.

De mulți ani retinolul a fost considerat standardul de aur al ingredientelor anti-îmbătrânire pentru îngrijirea pielii. Majoritatea dermatologilor, esteticianilor și experților în frumusețe vor fi de acord. De ce? Are beneficiul de a reduce aspectul ridurilor și de a stimula producția de colagen, contribuind în același timp la creșterea vitezei de schimbare a celulelor, la reducerea aspectului decolorării și a acneei, având un rol important în netezirea liniilor fine.

Ce este retinolul

Retinol este un ingredient cosmetic care poate fi achiziționat fără prescripție medicală și care a devenit popular în ultimii ani. El ajută la estomparea ridurilor existente și luptă împotriva formării altora noi. Mai multe persoane folosesc creme care conțin retinol pentru că aceasta ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire, însă gama lui de utilizare nu se termină aici. Datorită calităților revitalizante ale retinolului, acesta poate fi folosit și pentru numeroase multe alte probleme ale tenului.

Retinolul este una dintre cele trei forme de vitamina A, împreună cu acidul retinoic și retinian. Aceste trei ingrediente fac parte din familia retinoizilor.

Retinolul, derivat al vitaminei A, ajută la netezirea imperfecțiunilor și la reducerea aspectului ridurilor, precum și la reducerea aspectului petelor pigmentare ori al petelor rămase în urma dispariției coșurilor sau a celor cauzate de expunerea la soare.

Vitamina A este o vitamină liposolubilă, cu un puternic efect antioxidant. Joacă un rol important în mai multe funcții ale corpului: favorizează vederea bună (în special noaptea), ajută oasele și dinții, menține pielea sănătoasă și o protejează împotriva infecțiilor. Retinolul și derivații săi – palmitatul de retinil, acetatul de retinil și linoleatul de retinil – sunt prezenți în mod natural în piele.

Ce beneficii are crema de retinol

Crema de retinol a fost folosită pentru a trata și vindeca afecțiunile severe de acnee, dar s-a descoperit mai târziu că retinolul este, de asemenea, un ingredient puternic anti-îmbătrânire care ar putea îmbunătăți drastic condițiile generale ale pielii atunci când este utilizat în formulele potrivite.

Retinolii se absorb adânc în piele, trecând de epiderma exterioară, până în stratul mijlociu, derm, unde demolează radicalii liberi care îți pot face pielea să arate îmbătrânită și uscată. Fără ca radicalii liberi să facă ravagii în pielea ta, retinolul ajută la păstrarea unui ten tânăr și luminos.

Retinolul creează un efect de amplificare ce minimizează semnele de îmbătrânire. Refacerea celulară este procesul continuu de eliminare a celulelor moarte ale pielii și, ulterior, de înlocuire a acestora cu celule mai tinere. Retinolul ajută la desfundarea porilor, reducând cantitatea de murdărie șu ulei care se acumulează și provoacă erupții. De asemenea, reduce cicatricile rămase în urma acneei.

Crema de retinol este renumită în principal pentru capacitatea sa de a aborda toate aspectele îmbătrânirii vizibile și combaterea acneei în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *