Prima pagină » Sport » Ce echipă poate ajunge la București pentru Euro 2021, după eliminarea României. Misiune imposibilă pentru Islanda sau Ungaria
Ce echipă poate ajunge la București pentru Euro 2021, după eliminarea României. Misiune imposibilă pentru Islanda sau Ungaria

Ce echipă poate ajunge la București pentru Euro 2021, după eliminarea României. Misiune imposibilă pentru Islanda sau Ungaria

10 oct. 2020, 02:00,
în Sport

În grupa C la Euro 2021 va ajunge câștigătoarea play-off-ului D, adică Georgia sau Macedonia de Nord, iar una dintre cele două va juca chiar două meciuri pe cel mai mare stadion al României.

„Tricolorii” au ratat șansa de a juca două meciuri pe Arena Națională în cadrul Euro 2020, astfel că altă echipă va fi repartizată în grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Dar nu va fi câștigătoarea play-off-ului A, adică Islanda și Ungaria. Învingătoarea meciului de la Budapesta va merge într-o grupă infernală, alături de Portugalia, Franța și Germania.
În grupa C va ajunge câștigătoarea play-off-ului D, adică Georgia sau Macedonia de Nord, iar una dintre cele două va juca chiar două meciuri pe cel mai mare stadion al României. Mai exact, unul cu Austria, respectiv unul cu Ucraina. Al treilea meci din grupe găzduit de Arena Națională va fi Ucraina – Austria. Olanda lui Van Dijk nu va ajunge la București. Va juca toate cele trei meciuri din grupă la Amsterdam. Islanda a învins România, scor 2-1, în semifinalele barajului pentru Euro 2020.

România nu mai are nicio șansă să ajungă la Euro 2020, turneu care va fi găzduit și de București

Islanda și Ungaria se vor duela în finala barajului, pe 12 noiembrie, la Budapesta. România nu mai are nicio șansă să ajungă la Euro 2020, turneu care va fi găzduit și de București. Patru meciuri programate pentru vara anului viitor vor avea loc pe Arena Națională.

Gylfi Sigurdsson a marcat ambele goluri ale nordicilor, după momente de geniu. Maxim a readus speranța în tabăra României, în minutul 63, când a înscris dintr-un penalty acordat de sistemul VAR. România a forțat egalarea în final, dar islandezii au rezistat. S-a terminat 2-1, iar nordicii merg în finală.

Gylfi Sigurdsson, starul Islandei, și-a etalat calitățile tehnice în meciul de joi seara, de la Reykjavik, contra României, 2-1 (2-0). Vedeta lui Everton, lider în Premier League, a reușit o dublă și elevii lui Mirel Rădoi au fost eliminați încă din semifinala play-off-ului din cursa către Campionatul European.
Jucător cu un repertoriu tehnic vast, decarul nordicilor s-a jucat cu defensiva României în prima repriză. A avut libertatea totală de exprimare în teren și abia a doua repriză Mirel Rădoi a decis să-i transmită lui Alex Crețu să-i facă islandezului un marcaj mai atent.

Gylfi Sigurdsson: „Ne-am apărat foarte bine sub presiune și le-am ținut piept”

Gylfi Sigurdsson a declarat în presa din țara sa că diferența a făcut-o apărarea naționalei sale, pe final de meci, când tricolorii au avut mai mult inițiativa.

„Ne-am făcut meciul dificil pe final, la 2-1, a trebuit să ne apărăm. Am înțeles miza acestui meci, ceea e foarte bine. Mă bucur că am marcat două goluri și am dus echipa în avantaj. Cred că am avut ghinion la faza acelui penalty, ar fi fost mai bine să avem un final mai liniștit. Ne-am apărat foarte bine sub presiune și le-am ținut piept”, a spus Gylfi Sigurdsson, după victoria cu România.

Sigurdsson (31 de ani, 1,86 m) are o cotă de 18 milioane de euro și joacă la Everton, care a înregistrat în Premier League patru victorii din patru partide. Islanda va evolua în finala pentru accederea la Campionatul European contra Ungariei, 3-1 cu Bulgaria, în deplasare, meci jucat tot joi seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *