Prima pagină » Culinar » Diverse » Ce dulciuri ai voie sa mananci cand esti la dieta?
Ce dulciuri ai voie sa mananci cand esti la dieta?

Ce dulciuri ai voie sa mananci cand esti la dieta?

09 iul. 2014, 11:41,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:14146;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Dulciurile sunt un subiect tabu atunci cand vine vorba despre o dieta. Insa ce te faci atunci cand nu poti cu niciun chip sa renunti la deserturile tale preferate? Solutia este sa mananci cate putin pentru a-ti satisface pofta de dulce, dar numai la micul dejun! Experti ai Universitatii din Tel Aviv au dovedit stiintific faptul ca un desert luat la micul dejun te ajuta mult sa pierzi in greutate. Si asta pentru ca toate caloriile acumulate dimineata sunt arse rapid datorita efortului de peste zi. Iata care sunt deserturile recomandate in diete:

1. Croissant
Un croissant simplu, fara crema, poate fi consumat lejer dimineata, atunci cand iti bei cafeaua. De preferat este sa fie preparat din cereale integrale.

2. Prajitura cu iaurt
Unul dintre dulciurile cele mai recomandate in cazul celor care esti la dieta este prajitura cu iaurt, usoara si delicioasa.

3. Mousse de fructe
Incepe o dimineata de vara cu un mousse racoros din fructe. Ar fi bine sa folosesti la prepararea lui iaurt degresat.

4. Tarta de casa
Printre dulciurile „permise” sunt cele facute in casa, preparate cu indulcitori de tip stevia, xilitol sau eritritol. O tarta cu fructe este un pacat care se „iarta” usor, in cateva ore de munca intensiva.

5. Tiramisu cu capsuni
O felie de tort tiramisu preparat cu quark degresat este, si in acest caz, un pacat permis. Pentru a-i da armoma si culoare imbogateste-l cu capsune proaspete.

6. Briose cu afine
Foloseste la prepararea brioselor iaurt degresat si faina de ovaz, iar ca sa le indulcesti evita sub orice chip zaharul si opteaza pentru indulcitorii siguri. Afinele le vor da o savoare deosebita.

7. Paine cu gem
Si in cazul acesta, tot o feliuta de bagheta ai voie sa mananci, cu conditia sa consumi gem sau dulceata preparata in casa, pe cat posibil facuta natural, fara zahar.

8. Ciocolata cu paine
Acum, nu iti imagina ca daca ti se spune ca poti manca paine cu ciocolata inseamna ca trebuie sa devorezi o franzela cu un borcan intreg de crema de ciocolata. Evident ca ai voie sa mananci o felie de paine integrala cu o lingurita de ciocolata cu concentratie cat mai mare de cacao.

9. Prajitura Paradis
Iar atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu o prajitura sofisticata, prepara o tarta Paradis din cereale integrale. Inlocuieste zaharul cu indulcitorul din stevie.

10. Prajitura cu morcovi
Exista retete de prajitura cu morcovi fara gluten, fara zahar si fara lactate. Ce ti-ai putea dori mai mult?

sursa: acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *