Prima pagină » Local » Ce domnișoară rea! S-a urcat beată la volan și a făcut câteva ture. Distracția s-a terminat când în față i-au apărut polițiștii – FOTO

Ce domnișoară rea! S-a urcat beată la volan și a făcut câteva ture. Distracția s-a terminat când în față i-au apărut polițiștii – FOTO

04 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

O tânără din Iași s-a urcat beată la volan și s-a plimbat cu mașina prin Răducăneni. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele ei, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă să fie condamnată. Cel mai probabil, femeia nu va mai avea voie să conducă

O tânără din Iași s-a ales cu mari bătăi de cap după ce s-a urcat beată la volan. Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Răducăneni au oprit pentru control un autoturism condus de o femeie de 23 de ani, care se deplasa în municipiul Iași. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testată alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Nu a fost singura care s-a ales cu dosar penal. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 27 ani, ce se deplasa în municipiul Iași. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta ar avea permisul de conducere reținut. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultând că nu se afla sub influența băuturilor alcooolice sau a altor substanțe. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

O tânără din Iași s-a urcat beată la volan. Nu a fost singura prinsă pe picior greșit

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, la data de 1 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 17 testări alcoolscopice, fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 sancțiuni pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, iar 7 sancțiuni pentru alte abateri. În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, un conducător auto. De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranței rutieră la nivelul județului Iași, la data de 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere produse pe fondul abaterilor la regimul rutier săvârșite de bicicliști și conducătorii de trotinetă.

Zeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiști

În cadrul acțiunii au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, 8 sancțiuni conducătorilor de trotinete, iar 8 sancțiuni pentru alte abateri.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, în perioada 1-2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Iași au desfășurat acțiuni punctuale pe drumurile din aria de competență. În cadrul acțiunii au fost efectuate 31 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, 2 sancțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar 13 sancțiuni pentru alte abateri.

În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 21 de conducători auto. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu tânăra din Iași care s-a urcat beată la volan.

Comentarii
  • Sa te urci beat la volan nu este infractiune, asa cum scrie jurnalistul. Poti sa stai beat la volan cat poftesti. Chiar si fara permis de conducere. Sa conduci beat pe drumurile publice insa, da. Este infractiune.

  • O sa fie condamnata la judecatorie si scapata la Tribunal , asta este jocul justitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *