Prima pagină » Culinar » Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală? Cele mai ușoare rețete!

Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală? Cele mai ușoare rețete!

06 aug. 2024, 10:53,
în Culinar

De la gogoși de post până la o negresă delicioasă, apa minerală se poate folosi oriunde mai ales că aceasta are efectul de a face orice deliciu mai pufos și aerat.

În perioada postului te poți bucura în continuare de câteva delicii dulci folosind doar apă minerală și câteva ingrediente. Chiar dacă înlocuiți laptele cu apă minerală, deserturile de post pot fi la fel de delicioase precum celelalte.

Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală?

Printre cele mai ușoare rețete de post se numără rețeta de clătite americane cu apă minerală și fără ouă. Clătitele americane sunt preferate atât de cei mici, cât și de adulți.

Acestea pot fi servite cu magiun, miere sau diferite siropuri. Puține persoane știu că acestea pot fi incluse cu succes în categoria deserturi de post. Pentru a le pregăti ai nevoie de aceste ingrediente: 300 gr făină, apă minerală, 4 lingurițe de zahăr, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de ulei sau unt vegan, coaja rasă de lămâie și vanilie.

Peste făină se adaugă apa minerală și se amestecă în mod constant, astfel încât compoziția să fie densă. Peste acest amestec se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește.

Peste bicarbonat se toarnă 3-4 linguri de apă minerală. Amestecul se adaugă peste compoziția de clătite. Ulterior, poți adăuga aromele preferate. Clătitele se coc în tigaia încinsă. Acestea se pot servi cu dulceață, miere sau sos de caramel.

Un alt deliciu de post este salamul de biscuiți, rețeta este ca cea originală doar ca va trebui să înlocuiți laptele cu apă minerală și margarina sau untul cu margarină de post.
În ceea ce privește rețeta de gogoși de post cu apă minerală, aluatul se prepară ca și aluatul clasic dar fără a încălzi apa. Ba mai mult acesta se poate aromatiza după preferințe, cu vanilie sau cu arome citrice.

Ce diferență e între apa carbogazoasă și apa plată?

Toate organismele vii au nevoie de apă pentru a supraviețui. Nu numai că apa suportă funcții fizice esențiale, ci oferă și elemente nutritive vitale pe care organismul nu le produce singure.

În timp ce unele persoane au acces la apă potabilă curată, mulți aleg apa minerală îmbuteliată pentru puritatea ei percepută și potențiale beneficii pentru sănătate. Cum se compară apa minerală cu apa obișnuită?

Pe baza dovezilor actuale, diferențele nu sunt foarte semnificative. Ambele tipuri conțin minerale și suferă o formă de prelucrare. Cu toate acestea, prin definiție, apa minerală trebuie să conțină o anumită cantitate de minerale, iar procesul de îmbuteliere are loc la sursă.

Ambele ape, minerală îmbuteliată și cea de la robinet, pot fi surse de magneziu. Acest nutrient joacă roluri esențiale în reglarea tensiunii arteriale, a nivelului glucozei din sânge și a funcției nervoase. Unele surse au mai mult sau mai puțin magneziu decât altele. Cantitatea de magneziu din apă poate varia de la 1 miligram per litru la mai mult de 120 mg per litru, în funcție de sursă.

Apa minerală poate conține cantități mari de calciu, magneziu și potasiu, toate acestea favorizând circulația sângelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *