Prima pagină » Cultural » Ce decizie a luat prințul William, după ce soția sa, Kate, a anunțat că are cancer. Totul are legătură cu slujba din Duminica Paştelui

Ce decizie a luat prințul William, după ce soția sa, Kate, a anunțat că are cancer. Totul are legătură cu slujba din Duminica Paştelui

27 mart. 2024, 11:12,
BZI.ro, în Cultural

Prințul William a luat o decizie neașteptată cu privire la slujba din Duminica Paştelui, după ce soția sa, Kate, a anunțat că are cancer. Regele Charles al III-lea și regina consort Camilla vor lua parte la serviciul religios de Duminica Paștelui de la Capela St. George de la Castelul Windsor, a confirmat Palatul Buckingham, conform informațiilor furnizate de BBC.

Acesta va fi una dintre cele mai semnificative evenimente la care Regele Charles al III-lea va participa după diagnosticarea sa cu cancer, luna trecută.

Regele și Regina vor fi însoțiți la slujbă de alți membri ai familiei regale de rang înalt, dar Prințul și Prințesa de Wales nu vor fi prezenți, din cauza tratamentului pentru cancer pe care îl urmează Catherine.

Regele Charles al III-lea va fi prezent la slujba religioasă din dimineaţa de Paşte

Prezența Regelui, în vârstă de 75 de ani, la slujba religioasă de Paște va fi interpretată ca un indiciu pozitiv cu privire la starea sa de sănătate.

El a continuat să aibă întâlniri și să desfășoare activitatea ca șef de stat, dar nu a participat la evenimente publice în acest an, după ce a urmat un tratament pentru o afecțiune a prostatei și a dezvăluit ulterior că a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Regele va fi alături de regina Camilla, care a preluat unele angajamente regale în absența soțului ei.

Principesa de Wales, care a dezvăluit recent printr-un videoclip că a fost diagnosticată cu cancer, se află în continuare în proces de recuperare. Participarea sa la slujba de Paște de la biserica de pe domeniul Windsor fusese deja anunțată ca fiind anulată.

Soțul Prințesei de Wales, Prințul William, și cei trei copii ai lor nu vor fi prezenți duminică la slujba de la Capela St. George.

Ce decizie a luat prințul William, după ce Kate a anunțat că are cancer

Au fost solicitări pentru respectarea intimității Prințesei de Wales. Aceasta va petrece mai mult timp departe de ochii publicului pe parcursul tratamentului medical.

Participarea la slujba religioasă de Paște este o tradiție obișnuită în calendarul regal, la care de obicei iau parte mulți membri importanți ai familiilor regale, însă în acest an se preconizează numărul participanților va fi mai mic.

Marți, Regele Charles a organizat o întâlnire a liderilor religioși la Palatul Buckingham, în sprijinul unei organizații caritabile care adună reprezentanți ai diferitelor culte religioase, printre care lideri creștini, musulmani și evrei. Regele Charles al III-lea a susținut pe termen lung construirea de punți între religii și promovarea toleranței.

Prințul William a luat decizia de a nu fi prezent la slujba din duminica Paştelui, după ce soția sa, Kate, a anunțat că are cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *