Prima pagină » Local » Ce cred ieșenii despre reducerea de 50 de bani la carburant? Cum se aplică măsura impusă de Guvern în benzinăriile din orașul Iași

Ce cred ieșenii despre reducerea de 50 de bani la carburant? Cum se aplică măsura impusă de Guvern în benzinăriile din orașul Iași

04 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

La benzinăriile din Iași s-a introdus reducerea de 50 de bani la carburant. Ieșenii sunt amuzați de această decizie și speră că e doar un prim pas către o reducere serioasă. Iată cum se aplică măsura impusă de guvern în benzinăriile din oraș

În toate benzinăriile din Iași s-a aplicat reducerea de 50 de bani la carburant, conform deciziei guvernului. Conducătorii auto au aflat la casa de marcat despre acest lucru, deoarece reducerea e afișată la panoul cu prețuri, dar nu și la pompă. Pe bonurile de la casa de marcat, reducerea este pusă automat.

Ce părere au ieșenii despre reducerea de 50 de bani la carburant

Majoritatea celor care alimentează la benzinăriile din Iași știu despre reducere, dar nu credeau că deja se aplică. Șoferii par amuzați de suma redusă și speră că este un prim pas către o reducere serioasă.

„Sincer, nu cred că se simte atât de tare, la un plin nu prea. Sper să se ieftinească mai mult, la ce prețuri sunt acum și ce salarii, nu îți mai convine acum să mergi cu mașina”, declară Florin Chifan, client benzinărie.

Clienții cred că această reducere este prea mică și speră că se va ajunge la plafonarea prețului la carburanți.

„Este un început bun, dar ar trebui să se reducă mai mult. Pentru mine e ok, eu lucrez în afara țării, dar pentru cei care au salarii de aici e foarte greu”, spune Marius Ciobanu, client benzinărie.

Un conducător auto care întreprinde activități de ridesharing consideră că această reducere este o „frecție la picior de lemn”, deoarece la un plin de carburant economia făcută este de 11 lei. Foarte multe persoane din sfera aceasta de activități susțin că sunt tentați să își caute alte locuri de muncă.

Cum se aplică reducerea în benzinării

Reporterii BZI au fost la toate brandurile de benzinării din Iași, Mol, OMV, Petrom, Rompetrol, Socar, RO și Lukoil. La toate benzinăriile a fost explicat același procedeu de aplicare a reducerii.

„Reducerea se aplică. Nu se afișează la pompă, reducerea se aplică la casă. Pe panou sunt prețurile cu tot cu reducere”, menționează Ștefan Lungu, lucrător comercial al lanțului de benzinării Mol.

Singurul brand de stație de carburanți de la care nu am putut primi confirmarea faptului că se aplică această reducere este „RO”. La stația acestui brand, lucrătorul comercial nu cunoaște nici limba română, nici limba engleză, ci numai arabă.

Conform mărturiilor angajaților, reducerea carburantului s-a aplicat în toate benzinăriile pe data de 1 iulie 2022, la ora 00:00.

Amintim că pe fondul nemulțumirilor șoferilor cu privire la prețurile exorbitant de mari pentru carburanți s-au organizat proteste peste tot în țară, inclusiv la Iași. Aici au fost incidente neplăcute, în urma cărora unii participanți la protest au primit sancțiuni din partea Poliției Rutiere.

Creșterea prețului la carburant vine pe fondul războiului din Ucraina și a pierderilor economice stârnite de pandemia de Covid 19. De la 1 iulie 2022, reducerea cu 50 de bani la carburanți a fost impusă prin ordonanță de urgență a guvernului României.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *