Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce contraindicații există în consumul de ceai de armurariu? Iată și beneficiile
Ce contraindicații există în consumul de ceai de armurariu? Iată și beneficiile

Ce contraindicații există în consumul de ceai de armurariu? Iată și beneficiile

10 oct. 2023, 15:26,
în Stiri si curiozitati

Dacă ați căutat vreodată pe Google „remedii naturale pentru mahmureală”, cu siguranță ați aflat despre beneficiile uluitoare ale ceaiului de armurariu. Această plantă înțepătoare este cunoscută pentru abilitatea sa de a ajuta ficatul să detoxifice organismul după o noapte grea de mâncare și băutură.

Ce beneficii există în consumul de ceai de armurariu

Totuși, ceaiul de armurariu oferă mai mult decât protejarea ficatului. De exemplu, el poate contribui la reducerea nivelului de zahăr din sânge, menținerea sănătății oaselor și reducerea riscului de pierdere a memoriei și demență la vârsta înaintată.

Originar din Europa, armurariul este o plantă cu flori distinctive de culoare violet și tulpini înțepătoare. Datorită capacității sale de a trata afecțiunile hepatice și de a susține sistemul digestiv, armurariul a câștigat rapid popularitate la nivel mondial. În prezent, este cultivat pe mai multe continente, inclusiv în America de Nord, Australia, Africa și Asia.

Încă din vremea grecilor antici existau dovezi ale beneficiilor armurariului, acesta rămânând un remediu natural apreciat și în perioada medievală.

În epoca noastră, știm că multe dintre beneficiile ceaiului de armurariu se datorează silimarinei, un complex de compuși activi care acționează ca un antioxidant puternic și care oferă protecție ficatului.

Cum se prepară si ce contraindicații există

Armurariul este o plantă sigură, care rareori provoacă reacții adverse, deși unii oameni pot raporta probleme ușoare de stomac după consumul de produse care conțin această plantă. Cu condiția să nu observați nicio reacție adversă și să nu depășiți doza recomandată, puteți să beți ceai de armurariu pe termen lung.

De asemenea, puteți consuma ceaiul de armurariu în orice moment al zilei, inclusiv pe stomacul gol. Dacă știți că urmează o seară cu consum de alcool, ar putea fi benefic să beți un ceai de armurariu înainte de a vă bucura de băuturile alcoolice preferate, pentru a proteja ficatul și a facilita eliminarea toxinelor.

Ceaiul reprezintă cea mai tradițională modalitate de a consuma armurariu (și este și cea mai plăcută!).

Pentru a prepara un ceai de armurariu, puneți un plic de ceai într-o cană, turnați apă proaspăt fiartă peste el și lăsați totul să infuzeze timp de 4-5 minute.

Puteți bea 2-3 căni de ceai de armurariu pe zi pentru a susține sănătatea ficatului și pentru a beneficia de celelalte avantaje ale acestui aliat vegetal puternic.

Ceaiul de armurariu poate cauza unele efecte secundare, cum ar fi problemele de stomac, greața și diareea.

Este important de menționat că armurariul poate reduce nivelul zahărului din sânge. Prin urmare, persoanele care suferă de diabet ar trebui să consume cu precauție suplimente sau ceai de armurariu și să consulte un profesionist în domeniul sănătății înainte de a începe un astfel de tratament.

De asemenea, cei care au alergii la plante din aceeași familie, cum ar fi ambrozia, crizantema, galbenelele și margaretele, ar putea prezenta un risc mai mare de reacții alergice și la armurariu. Este important să aveți în vedere aceste aspecte și să discutați cu un medic sau specialist înainte de a începe orice formă de tratament cu armurariu, pentru a evita orice posibile complicații sau reacții adverse. Așadar, acest ceai de armurariu are numeroase beneficii pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024