Prima pagină » Informații utile » Ce contraindicații are fructul noni, dudul indian? E din ce în ce mai ușor de găsit pe piață!

Ce contraindicații are fructul noni, dudul indian? E din ce în ce mai ușor de găsit pe piață!

20 aug. 2024, 09:48,
în Informații utile

Fructul noni, cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, a câștigat popularitate în rândul celor care caută remedii naturale, însă consumul acestui fruct nu este lipsit de riscuri, fiind important să cunoaștem contraindicațiile asociate utilizării sale

În timp ce beneficiile fructului noni sunt adesea promovate, există și anumite contraindicații care nu trebuie ignorate. Persoanele cu afecțiuni renale, femeile însărcinate și cele care urmează tratamente medicamentoase ar trebui să fie deosebit de precaute. În acest context, este esențial să înțelegem când și de ce ar trebui să evităm consumul de noni, pentru a preveni eventualele efecte adverse.

Ce contraindicații are fructul noni

Mereu legat de medicina tradițională polineziană, noni este considerat un superfruct, o adevărată bombă energetică cu multe proprietăți. Cu toate acestea, ca orice alt remediu natural, are și câteva contraindicații deși nu există efecte secundare asociate cu aportul de dud indian, deși cei mai sensibili pot prezennta un ușor disconfort la nivelul stomacului și a sistemului digestiv.

Conținutul ridicat de potasiu face ca noni să nu fie recomandat celor care suferă de insuficiență renală și, în mod similar, utilizarea lui nu este recomandată în timpul sarciniii sau alăptării. Fructul noni produce o anume toxicitate hepatică din cauza prezenței antrachinonei.

Deși efectele anticanceroase sunt dintre beneficiile cele mai adesea invocate, s-au constatat unele interacțiuni defavorabile cu medicamentele anticanceroase, adică chimioterapia, cărora extrasul de noni le scade eficiența.

Persoanele care suferă de boli de rinichi trebuie să evite sucul de noni, deoarece acesta conține o cantitate mare de potasiu, iar prezența sa în sânge nu este tocmai sigură. De asemenea, sucul de noni poate interfera cu alte medicamente, de exemplu cele pentru hipertensiune sau folosite pentru coagularea sângelui. Înainte de a consuma sucul de noni, pacienții trebuie să se consulte cu un medic.

Totodată, sucul de noni este bogat în zahăr, iar combinat cu alte fructe acesta este și mai dulce. Din această cauză, excesul de suc de noni poate crește riscul de apariției bolilor metabolice, printre care se numără și diabetul de tip 2.

Motivele pentru care este indicat să consumi acest fruct

Fructul noni are o culoare verde-gălbuie și ajunge la dimensiunile fructului mango, este un fruct exotic după cum este și nuca neagră. Este foarte amar și are un miros distinctiv care, de cele mai multe ori, este comparat cu aroma de brânză urât mirositoare.

Sucul noni vine la pachet cu numeroase potențiale beneficii, printre care se numără atenuarea efectelor negative ale fumului de țigară și a durerilor în cazul persoanelor care suferă de artitră.

Expunerea la fumul de țigară generează radicali liberi periculoși pentru organism. Cantitățile în exces pot duce chiar la apariția stresului oxidativ, asociat cu boli precum cele de inimă, cancer și diabet. Studiile arată că în urma consumului de alimente bogate în antioxidanți, stresul oxidativ este redus.

Sucul noni poate îmbunătăți rezistența la sport. Potrivit studiilor, s-a observat că sucul de noni ajută la reducerea stărilor de oboseală și îmbunătățirea rezistenței datorită antioxidanților care reduc deteriorarea țesutului musculat, care apare în special în timpul exercițiilor fizice.

Fructul noni a fost folosit în medicina tradițională pentru efectele sale asupra durerii. Doar o cantitate de 15 ml de suc de noni, consumată zilnic de două ori pe zi, a redus semnificativ durerile de gât, în cazul a 60% dintre pacienți. Așadar, pe lângă contraindicațiile pe care le are, în cazul persoanelor care suferă de artrită, calitatea vieții poate fi îmbunătățită datorită fructului noni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025