Prima pagină » Sanatate » Ce contraindicații are ceaiul de păducel, planta considerată un dușman feroce al inimii bolnave!

Ce contraindicații are ceaiul de păducel, planta considerată un dușman feroce al inimii bolnave!

21 aug. 2024, 11:04,
în Sanatate

Înainte de a consuma ceaiul de păducel, este esențial să ținem cont de posibilele contraindicații ale acestuia, deoarece poate interacționa cu anumite medicamente sau poate fi dăunător în cazul unor afecțiuni preexistente.

Consumul ceaiului de păducel trebuie făcut cu prudență, deoarece există situații în care are contraindicații importante. Acestea includ anumite afecțiuni medicale, precum și interacțiuni cu medicamentele cardiace sau anticoagulante. Înțelegerea acestor efecte posibil nocive este esențială pentru a evita diferite riscuri.

Ce contraindicații are ceaiul de păducel

Ca orice alt remediu pe bază de plante, ceaiul de păducel are și câteva contraindicații. Deși este foarte benefic pentru bolile cardiace, există și câteva afecțiuni în cazul cărora face mai mult rău decât bine, în special în combinație cu tratamente medicamentoase care au aceleași efecte.

Ceaiul de păducel nu poate fi consumat în același timp cu tratamentul pentru reducerea tensiunii arteriale, întrucât poate accentua efectele medicamentelor.
Nici femeile însărcinate nu trebuie să bea ceai de păducel, deoarece poate cauza probleme fătului.

Persoanele alergice pot avea de suferit dacă beau ceai de păducel timp îndelungat. Câteva dintre efectele secundare asociate cu acest arbust includ stare de greață; dureri de cap; palpitații; stare de amețealăcetc.

Mai mult decât atât, păducelul și produsele obținute din acesta pot crește eficiența anumitor tratamente medicamentoase pentru inimă sau pot afecta eficiența altora.

Din acest motiv este indicat ca ceaiul de păducel și alte produse precum ceaiul de pătrunjel să fie consumate doar la indicația medicului, dacă există deja tratament prescris sau probleme de natură cardiacă.

Ceaiul de păducel nu se recomandă persoanelor care iau somnifere sau medicamente cu efect sedativ. Întrucât păducelul are și un ușor efect sedativ, atunci când este consumat în exces se recomandă precauție în cazul conducerii autovehiculelor.

Atunci când este consumat în exces, păducelul poate da dureri de cap, senzații de amețeală, greață, sângerări nazale și palpitații.

Proprietățile fructelor de păducel

Fructele de păducel sunt considerate superalimente, fiind bogate în vitamine și minerale, pectină, fructoză, glucoză, uleiuri volatile, taninuri și flavonoizi. De asemenea, conțin antioxidanți și quercetină. Printre vitaminele conținute de păducel se numără vitamina B1, vitamina B2 și vitamina C, în timp ce printre minerale se numără calciul, fierul și fosforul.

Flavonoidele din păducel contribuie la ameliorarea circulației sanguine, fiind de asemenea recomandat persoanelor care se confruntă cu retenție de apă. Polifenolii au efect antioxidant și contribuie la vindecarea mai rapidă a infecțiilor, ameliorarea simptomelor de astm și îmbunătățirea aspectului pielii. Fibrele din păducel acționează ca niște probiotice, prevenind astfel constipația.

Tratamentele pe bază de păducel pot ameliora simptomele unor tipuri de cancer. În același timp, simptomele diabetului zaharat pot fi reduse cu ajutorul păducelului, consumat în diverse moduri, de asemenea, trebuie să fiți atenți și la câte dulciuri puteți mânca pe zi.  Afecțiuni ale ficatului, cum ar fi hepatita, ficatul gras sau carcinomul hepatocelular pot fi ameliorate de asemenea cu ajutorul substanțelor active din păducel.

Persoanele care au probleme cu circulația periferică pot să folosească păducelul ca metodă alterativă de tratament, la recomandarea medicului. Consumul de păducel poate avea ca efect scăderea și normalizarea tensiunii arteriale, inclusiv atunci când acest fenomen apare din cauza stărilor de stres. Stările de anxietate și depresie pot fi reduse sau ușurate cu ajutorul ceaiului de păducel, cu un puternic efect calmant.

În același timp, ceaiul de păducel nu are contraindicații pentru femeile aflate la menopauză, acesta fiind chiar benefic pentru că reduce simptomele specifice, așa cum sunt transpirația, bufeurile sau stările de nervozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`