Prima pagină » Actualitate » Ce conține parizerul ieftin din supermarketuri: De fapt asta mănânci!
Ce conține parizerul ieftin din supermarketuri: De fapt asta mănânci!

Ce conține parizerul ieftin din supermarketuri: De fapt asta mănânci!

02 sept. 2024, 11:42,
în Actualitate

 Parizerul ieftin din supermarketuri conține, de obicei, o combinație de ingrediente de calitate inferioară pentru a menține costurile reduse. Aceste ingrediente fac ca parizerul ieftin să fie mai puțin nutritiv și mai puțin sănătos comparativ cu alte produse de carne de calitate superioară.

Ce conține parizerul ieftin din supermarketuri

Privit din punct de vedere al structurii, parizerul se înrudește larg cu toată gama de preparate din carne tocată (trase în membrane sau fără membrană – paté, hașé), relația cea mai apropiată având-o cu crenvurștii, care au aceeași structură foarte fină a compoziției, dar și cu mortadela, bologna și alte produse care sunt practic echivalente ale parizerului.

Parizerul ieftin conține, în general, un procent redus de carne, care provine de obicei din părți mai puțin dorite ale animalului, cum ar fi pielea, tendoanele, grăsimea sau resturile de carne.

Pentru a suplimenta conținutul de proteine și a reduce costurile, se adaugă proteine din soia sau alte proteine vegetale.

Având în vedere faptul că vorbim despre o carne de calitate inferioară, se adaugă arome artificiale și potențiatori de gust, cum ar fi glutamatul de sodiu (MSG), pentru a îmbunătăți gustul produsului.

În general, pentru fabricarea parizerului se folosesc următoarele ingrediente: emulsie din piele de pasăre, emulsie de şorici, carne de pui, carne de pui şi de curcan separată mecanic, carne de pui dezosată mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui, carne de porc, pulpă de porc, carne de vită, slănină, șoric de porc. În plus, poate să conțină colagen, apă, făină de grâu, fibre de soia, fulgi dezhidrataţi de ardei, fibre de mazăre, fibre vegetale din soia şi sfeclă de zahăr, izolat de soia, amidon cartofi.

Parizerul ieftin mai are în compoziție proteină animală din porc, proteină vegetală din soia, proteină vegetală hidrolizată, amidon, proteină din lapte, lapte praf, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, maltodextrină, proteină din soia, sare neiodată, sare cu nitriți, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, ardei roşu, condiment de ardei, condimente și extracte din condimente.

Conservanții din parizer, un risc pentru sănătate

Parizerul ieftin conține adesea conservanți, cum ar fi nitritul de sodiu, care ajută la prelungirea termenului de valabilitate și la menținerea culorii roz specifice. De asemenea, se adaugă stabilizatori, emulgatori și agenți de îngroșare pentru a menține textura și consistența.

Chiar dacă majoritatea aditivilor sunt considerați siguri în cantitățile utilizate în alimente, expunerea pe termen lung la doze mari de anumiți aditivi ar putea avea efecte toxice. De exemplu, nitriții și nitrații (utilizați în mezeluri și carne procesată) au fost legați de un risc crescut de cancer, în special cancer colorectal, în urma formării de nitrozamine (compuși cancerigeni) în organism.

În plus, se folosește pentru a lega apa și grăsimea, contribuind la textura finală a produsului și la reducerea costurilor de producție.

La cele menționate se adaugă în cantități mari pentru a masca lipsa de gust cauzată de utilizarea ingredientelor de calitate inferioară. Așadar, cam asta conține parizerul ieftin din supermarketuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`