Prima pagină » International » Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care merg în vacanță în Cipru. Ce modificări au loc de miercuri
Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care merg în vacanță în Cipru. Ce modificări au loc de miercuri

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care merg în vacanță în Cipru. Ce modificări au loc de miercuri

22 iul. 2020, 08:42,
Cristian ZAVASTIN în International

 Românii care merg în vacanță în Cipru trebuie să îndeplinească niște condiții. Turiștii români vor fi obligați, începând de miercuri, să se autoizoleze timp de 14 zile. La intrarea în țară trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

În lipsa acestuia, vor fi testați la sosirea în Cipru.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care merg în vacanță în Cipru: România în categoria țărilor cu risc crescut

Guvernul de acolo a revizuit categoriile de state din care primeşte vizitatori. România a fost mutată în categoria celor cu risc crescut.

Cipru se numără printre statele puțin afectate de pandemie, cu aproximativ 1.000 de infectări și 19 decese.

Reguli mai dure și în Grecia

După ce sezonul turistic a adus o majorare a numărului de cazuri cu noul coronavirus, Guvernul elen a formulat măsuri mai dure pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Astfel, românii care și-au programat o vacanță în Grecia trebuie informați că s-au înoit regulile, pe care trebuie să le respecte.

Alături de formularul de acces și testul COVID negativ, trebuie aduse la cunoștința românilor noile norme formulate de autoritățile statului elen. Astfel, sunt acceptați pe plajele private sau pe cele amenajate cel mult 40 de oameni pe o suprafață de 1 000 de metri pătrați. Între șezlonguri, trebuie păstrată o distanță de 4 metri.

În privința umbrelelor, s-a stabilit că acestea pot fi utilizate la doar 2 șezlonguri, exceptându-se familiile care au copii. Obligația turiștilor este să așeze pe șezlong un prosop, iar obligația angajaților este să dezinfecteze șezlongurile, dar și scaunele, de fiecare dată când sunt folosite de un turist.

Alcoolul este interzis la bar, iar mesele de la restaurante sunt distanțate

Se poate vinde în continuare alcool, dar există interdicția ca acesta să nu mai fie servit la bar. Prin această măsură se dorește împiedicarea aglomerației. În cazul în care doriți să serviți masa la o terasă, trebuie să fiți pregătit să vedeți că oamenii trebuie să respecte cel puțin un metru pătrat între ei. De asemenea, sunt deschise și interioarele restaurantelor, însă aici distanța este de 2, 2 metri. La o masă sunt permise maxim 6 persoane, de la această regulă exceptându-se familiile care au copii mici. Obligația angajaților este să poarte masca, iar clienții vor putea să o poarte doar dacă doresc.

În cazul feriboturilor, acestea călătoresc la o capacitate de maxim 60%, iar temperatura pasagerilor se ia la urcare. Chiar și în situația călătoriei cu feribotul, distanțarea fizică trebuie respectată, aceasta fiind de un metru și jumătate. Purtarea măștii este, de asemenea, obligatorie. Mașinile date spre închiriere trebuie dezinfectate, iar în ceea ce privește pasagerii, numărul acestora este restricționat la 2 persoane pentru o mașină de 5 locuri, 3 persoane pentru mașinile de 5-6 locuri și 4 persoane în mașinile de 8-9 locuri.

Reguli mai dure în magazine

Reguli stricte se aplică și în magazine. În cele cu o suprafață mai mică de 20 de metri pătrați, nu se vor afla mai mult de 4 persoane în același timp, inclusiv angajații. Anjajații trebuie să poarte mască iar clienților le este recomandat. Toate hoteluri din Grecia sunt obligate să aibă așa-numitele camere de carantină, pentru cei care prezintă simptome de coronavirus.

Muzeele permit intrarea unui număr fix de vizitatori pe oră. Vizitatorilor sunt obligați să poarte masca și le este recomandat să folosescă igienizant sanitar și să păstreze distanța. Turiștii sunt îndemnați să își cumpere biletele online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *