Prima pagină » Actualitate » Ce condiții pun cei de la PSD pentru a vota moțiunea de cenzură propusă de USR – AUR
Ce condiții pun cei de la PSD pentru a vota moțiunea de cenzură propusă de USR - AUR

Ce condiții pun cei de la PSD pentru a vota moțiunea de cenzură propusă de USR – AUR

07 sept. 2021, 13:03,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

În timp ce cei liderii Uniunii Salvați România PLUS îi acuză pe membrii Partidului Social Democrat că ar fi în tabăra președintelui României, Klaus Werner Iohannis și premierului Florin Vasile Cîțu, cei de la PSD se pregătesc de ultimul pas și continuă să meargă pe ideea alegerilor anticipate.

Astfel, liderii social democraților le-au propus celor de la USR PLUS să aibă un text de moțiune de cenzură, de această dată comun, asta în cazul în care moțiunea de cenzură depusă de partidele USR și AUR nu va  ajunge în plenul Parlamentului, la un vot final.

Liderii PSD cer useriștilor să rămână în Opoziție

Astfel, în contextul actual, pesediștii impun anumite condiții pentru a își da votul pentru moțiunea de cenzură. În altă ordine de idei, liderii PSD au propus celor din USR să rămână în Opoziție și să meargă pe un text comun. Un text comun din care să fie scoase acuzele aduse celor din USR. Pentru că, în fond, asta i-a nemulțumit pe parlamentarii conduși de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Tocmai din acest considerent au ales să meargă alături de AUR, pentru că textul moțiunii de cenzură gândite de social democrați îi acuza și pe cei din USR și pe miniștrii USR PLUS.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu le-a transmis parlamentarilor din partidul pe care îl conduce că aceasta este o luptă între liberali și useriști. În acest caz, Partidul Social Democrat ar trebui să stea deoparte.

Liderul PSD așteaptă să vadă ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură a USR-ului, înainte de a lua o hotărâre în legătură cu cea a partidului condus de către el. După aceea, se va stabili dacă depune și Partidul Social Democrat o moțiune de cenzură sau dacă aceștia o vor vota pe cea depusă de USR PLUS și AUR.

Demisia premierului Florin Cîțu, cerută lui Klaus Iohannis de Partidul Social Democrat

Membrii Partidului Social Democrat au transmis printr-un comunicat de presă, faptul că singura manieră reală şi rapidă de a pune punct crizei politice este cea în care președintele României, Klaus Werner Iohannis îi cere demisia lui Florin Cîțu.

„PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este că președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu. O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România. Este inacceptabil că economia României să fie paralizată, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, președintele Iohannis are obligația să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîțu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul remis de social democrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024