Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ce complicatii poate genera refluxul gastric?
Ce complicatii poate genera refluxul gastric?

Ce complicatii poate genera refluxul gastric?

21 aug. 2020, 13:05,
în Sanatate

Ce complicatii poate genera refluxul gastric? Refluxul acid nu trebuie neglijat. Medicamentele oferă o ușurare eficientă, dar sunt insotite de reacții adverse. Deci, cum gestionați boala de reflux gastroesofagian – mai frecvent cunoscută sub numele de arsuri la stomac?

Această senzație neplăcută de arsură după masă este experimentată de mulți. Simptomul este banal, atât timp cât rămâne punctual. Dar pe termen lung, refluxul acid poate deteriora mucoasa esofagului. Această mutație, numită esofagul lui Barrett, este un factor de risc pentru cancer.

În loc să rămână în stomac, sucul gastric, a cărui aciditate ajută la digerarea alimentelor, călătorește in esofag. Supapa care o separă de stomac nu mai acționează ca o barieră.

Ce complicatii poate genera refluxul gastric?

Se caracterizează prin două simptome tipice: o senzație de arsură în piept si creșterea acidului lichid. Mai rar, pacientul prezintă dureri în gât, tuse cronică, dureri în piept. Înainte de a consulta un gastroenterolog, este necesară o evaluare ORL sau o evaluare cardiacă.

Majoritatea persoanelor cu GERD identifică alimente pe care nu le suportă. Acestea sunt sensibilitățile individuale. În general, nu există o dietă antiacidă universală. Pe de altă parte, trei reguli igieno-dietetice și-au dovedit eficacitatea: respectați o perioadă de două până la trei ore între masa de seară și ora de culcare, pierderea în greutate pentru a reduce presiunea abdominală și ridicați perna la 45 de grade.

Medicamentele pot fi utile după supraalimentare sau pentru refluxul cronic. Pansamentele gastrice și antiacidele fără rețeta (bicarbonat de sodiu sau alginat, carbonat de calciu) funcționează rapid, dar pentru un timp limitat. Medicamentul rămâne în stomac, unde tamponează aciditatea. Aceste produse nu sunt potrivite pentru consumul repetat zilnic pe perioade lungi de timp. Unii inhibitori ai pompei de protoni de 24 de ore (IPP) sunt disponibili fără rețetă, dar trebuie sa fie consumate dupa sfatul unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`