Prima pagină » Sanatate » Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi: Secretele pentru o siluetă desăvârșită

Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi: Secretele pentru o siluetă desăvârșită

26 ian. 2022, 11:34,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a obține o siluetă ca a vedetelor de la Hollywood trebuie să știi ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi. Nutriționiștii spun că aproape toți îngerii Victoria’s Secret includ acest produs la micul dejun. De ce este acest produs atât de popular și care sunt motivele pentru care toate celebritățile mănâncă fulgi de ovăz.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dimineața organismul este pregătit să primească vitaminele necesare, în special cei care oferă corpului energie. Fulgii de ovăz au o cantitate mare de proteine ​​vegetale. De asemenea, sunt bogați în hidrați de carbon care se digeră lent. Aceștia mai conțin și grăsimi sănătoase, minerale și vitamine, printre care vitamina „B” care este deosebit de importantă.

o farfurie de fulgi de ovaz cu mai multe fructe

Fulgii de ovăz sunt unul dintre primele zece alimente care ajută la eliminarea toxinelor

De ce fulgii de ovăz sunt considerați utili pentru organism: Ce spun specialiștii

Nutriționiștii spun că fulgii de ovăz sunt extrem de sănătoși. Conform acestora, fulgii de ovăz sunt hrănitori și potolesc foamea până la ora prânzului. Cu siguranță ți s-a întâmplat de multe ori să mănânci ceva dulce dimineața, iar după câteva ore foamea revenea din nou. În cazul în care alegi să mănânci fulgi de ovăz la micul dejun, foamea nu se va face simțită prea curând.

Acest fapt se datorează fibrelor și proteinelor vegetale ce se conțin în fulgii de ovăz. În plus, acest produs ajută la menținerea sănătății intestinale, reducând nivelul de colesterol. Fulgii de ovăz reușesc să te umple cu energie, datorită acelor substanțe menționate deja. Astfel, fibrele și proteine ​​vegetale contribuie la umplerea organismului cu energie. Acestea sunt absorbite lent, stabilizând nivelurile de glucoză din sânge și producând în mod constant substanțe benefice corpului.

doua farfurii cu fulgi de ovaz inconjurate cu fructe si iaurt

Fulgii de ovăz au și o funcție foarte importantă, cea de curățare

Fulgii de ovăz au și o funcție foarte importantă, cea de curățare. Fulgii de ovăz sunt unul dintre primele zece alimente care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, aceștia ajută la curățarea organismului și oferirea unei senzații de ușurare. În plus, fiind un aliment bogat în siliciu, fulgii de ovăz au proprietăți diuretice, care te vor ajuta să pierzi în greutate.

Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi: Cum să-i pregătești în cel mai sănătos mod

Pentru organismul uman sunt suficiente zilnic doar 30 sau 40 de grame de fulgi de ovăz. Această cantitate acoperă nevoia organismului nostru de hidrați de carbon. Și, deși aceasta este o cantitate suficientă de cereale pentru micul dejun, nutriționiștii recomandă combinarea acestui produs cu hidrați de carbon derivați din fructe.

Multe persoane care doresc să mănânce fulgi de ovăz se întreabă care este cel mai bun mod de ai găti. Nutriționiștii propun mai multe alternative. Printre cele mai sănătoase se numără fulgii de ovăz cu iaurt. Unele celebrități prepară și clătite cu fulgi de ovăz. Altele preferă să gătească terci sau smoothie-uri.

doua farfurii de fulgi de ovaz inconjurate de diferite fructe

Nutriționiștii spun că fulgii de ovăz sunt extrem de sănătoși

De asemenea, poți folosi celebra rețetă a Mirandei Kerr care conține doar o banană, două ouă, două linguri de fulgi de ovăz și puțin ulei. De asemenea, puteți face un pandișpan sau chec înlocuind făina cu fulgi de ovăz. O altă alternativă populară este să pregătești cu lapte de casă, fulgii de ovăz. Doar adăugând două linguri de fulgi de ovăz și puțină stevie într-un pahar cu apă vei obține un mic dejun desăvârșit. Pentru a se pregăti suficient de bine, amestecul trebuie lăsat la infuzat.

Pentru a avea o siluetă de invidiat trebuie să respecți ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi și cum aceștia trebuie pregătiți. Cu siguranță, un mic dejun cu fulgi de ovăz îți vor oferi energia necesară pentru întreaga zi. Iar corpul și silueta ta vor avea doar de câștigat din urma unei astfel de alegeri.

o farfurie cu fulgi de ovaz si fructe uscate

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *