Prima pagină » Sanatate » Ce boli tratează fructul noni, dudul indian? Beneficiile și proprietățile acestuia

Ce boli tratează fructul noni, dudul indian? Beneficiile și proprietățile acestuia

26 iul. 2024, 15:30,
BZI.ro, în Sanatate

Fructul noni are beneficii multiple asupra sănătății și niște proprietăți nutriționale și chimice foarte valoroase pentru medicina tradițională și modernă.

Substanțele bioactive din noni îi oferă proprități terapeutice iar foarte multe din beneficiile sale tratează diverse afecțiuni și simptome, având efecte antioxidante, imunostimulente, antiinflamatoare și analgezice.

Beneficiile și proprietățile fructului noni

Noni, din ce în ce mai ușor de găsit pe piața europeană, este o plantă exotică cunoscută sub numele de dud indian, un copac mic, veșnic verde, originar din Polinezia și răspândit în toată zona Pacificului. Mereu legat de medicina tradițională polineziană, noni este considerat un supefruct, o adevărată bombă energetică cu multe proprietăți.

Efectele antioxidante ale fructului noni sunt unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui fruct. Noni conține o cantitate semnificativă de antioxidanți precum beta-caroten, vitamina C și flavonoide, care ajută la reducerea nivelului de radicali liberi din organism. Astfel, consumul regulat de noni poate ajuta la prevenirea bolilor cronice precum cancerul și bolile cardiovasculare.

În plus, proprietățile imunostimulante ale fructului moni sunt un alt beneficiu important. Polizaharidele și glicoproteinele din noni stimulează producția de celule imunitare și îmbunătățesc activitatea acestora, contribuind la întărirea sistemului imunitar. Fructul noni poate fi benefic în prevenirea și tratamentul infecțiilor virale și bacteriene.

Fructul noni conține, de asemenea, compuși cu proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Antraquinonele și damnacanthalul din noni pot ajuta la reducerea inflamațiilor și durerilor asociate cu afecțiuni precum artrita, durerile musculare sau nevralgiile, de asemenea, noni poate fi util în ameliorarea durerilor asociate cu osteoartrită.

Toate aceste beneficii ale fructului pot fi utile pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor cronice. Este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe să consumi noni, mai ales dacă iei medicamente sau dacă suferi de diverse afecțiuni medicale.

Sub ce formă se poate consuma acest fruct

De cele mai multe ori fructul noni se consumă sub formă de suc natural, pur și ecologic care se găsește pe piață și care este obținut prin presare la rece, realizat doar din fructe noni proaspete și crescute în regim ecologic sau sub formă de extract uscat din capsule. Datorită acestui proces, se păstrează intact conținutul de vitamine, minerale și antioxidanți din noni, alături de toate beneficiile sale pentru sănătate.

Vindecătorii polinezieni au folosit fructe de noni de mii de ani pentru ameliorarea mai multor simptome și afecțiuni, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, durerile, arsurile, inflamația. Manuscrisele antice citează fructul ca ingredient principal în diverse formulări naturale pentru vindecare.

Consumarea fructului noni poate atenua durerea asociată tumorilor, în special, proprietățile anticancer ale antrachinonelor, cum ar fi ucidina, alizarina și rubiadina, fac din noni un superfruct de interes în acest domeniu. S-a descoperit că antrachinonele, care sunt compuși fenolici naturali, împiedică glucoza să pătrundă în celulele tumorale, prevenind metastazele, ducând în cele din urmă la moartea celulelor. Acest lucru, la rândul său, este util în încetinirea creșterii și multiplicării celulelor canceroase.

Beneficiile și proprietățile fructului noni au fost folosite pentru a trata diverse patologii sau pentru a le atenua simptomelor, de la colită la tuse, de la dureri de cap la constipație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *