Prima pagină » Sanatate » Ce boli semnalează durerile de stomac în capul pieptului. Principalele cauze și posibile tratamente

Ce boli semnalează durerile de stomac în capul pieptului. Principalele cauze și posibile tratamente

31 aug. 2023, 14:40,
în Sanatate

Multe persoane vor să afle ce boli semnalează durerile de stomac în capul pieptului. Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată cu dureri de stomac din diverse cauze. Durerile de stomac în capul pieptului reprezintă de fapt un semnal de alarmă și pot indica probleme grave de sănătate. Iată principalele cauze și posibile tratamente.

Ce boli semnalează durerile de stomac în capul pieptului

Durerile de stomac în capul pieptului sunt semne ale unor afecțiuni cardiace sau pulmonare, dar pot indica și probleme ale sistemului muscular și osos. Această durere supărătoare poate fi declanșată și de refluxul gastroesofagian, care apare pe fondul excesului de aciditate din stomac.

În cazul acestor afecțiuni, medicul recomandă pastile care să amelioreze senzația de arsură în capul pieptului, să calmeze indigestia și inflamația faringelui au a laringelui. Durerile de stomac în capul pieptului pot fi provocate și de gastrită, o afecțiune care este caracterizată de inflamația căptușelii stomacului provocată adesea de o infecție bacteriană.

Angina pectorală poate duce și ea la apariția durerilor de stomac. Această problemă apare atunci când sângele ajunge foarte greu la inimă. Aceeaast durere este cauzată și de pancreatită, o inflamație acută a pancreasului.

Pentru a scăpa de dureri este bine să consultăm medicul specialist de urgență pentru a primi tratamentul corespunzător în funcție de cauze și de simptome. Prima investigație este endoscopia digestivă superioară ce presupune introducerea în stomac a unui tub flexibil prevăzut în capăt cu o cameră de filmat. Această procedură permite vizualizarea detaliată a esofagului, stomacului și duodenului și identificarea cauzelor care declanșează durerile de stomac.

Cum să scapi rapid de disconfort

Durerile de stomac pot fi atenuate în diferite moduri, în funcție de gradul de severitate al bolii. În urma unor investigații amănunțite medicul va recomanda tratamentul potrivit. Există însă și câțiva pași pentru a preveni aparița durerilor de stomac. Este bine să se evite alimentele bogate în grăsimi, alimentele picante și cele procesate, să se evite consumul de suplimente alimentare și adoptarea unei diete echilibrate, întreruperea fumatului, evitarea consumului de alcool.

Durerea de stomac în capul pieptului apare sub formă de junghi, sub formă de durere surdă sau sub formă de arsură. Aceste tipuri de durere semnalează de fapt o problemă cardiacă, o problemă digetivă, osoasă sau pulmonară.

Pe lângă tratamentul medicamentos există și câteva remedii naturiste pentru durerea în capul pieptului. De exemplu, consumul de migdale, ceaiul de ghimbir, băuturile calde, apa cu bicarbonat de sodiu și aspirina.

Pentru a trata durerile de stomac în capul pieptului trebuie consultat de urgență un medic specialist. În cazul în care durerile de stomac apar pe perioade lungi de timp și se manifestă cu severitate, atunci durerile supărătoare pot semnala probleme grave de sănătate. Durerile de stomac „în capul pieptului” sunt simțite în partea superioară a abdomenului și pot fi percepute ca o senzație de arsură, greutate sau presiune. O durere de stomac cu debut brusc, cu intensitate crescută, ce nu se atenuează după administrarea de medicamente uzuale reprezintă un semnal de alarmă și este necesar să mergem la un medic specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *