Prima pagină » Sanatate » Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. Trei semne că trebuie să mergi la doctor
Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. Trei semne că trebuie să mergi la doctor

Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. Trei semne că trebuie să mergi la doctor

26 iun. 2024, 15:56,
BZI.ro, în Sanatate

Majoritatea durerilor de cap sunt pentru mulți un disconfort trecător, care poate fi ameliorat cu o pastilă de durere. Totuși, unii medici avertizează să fim atenți la câteva semne care ar putea indica o problemă mai gravă. Durerile de cap pot fi cauzate de mai multe factori si pot varia in intensitate si simptome. Exista mai multe tipuri de dureri de cap si, prin urmare, sunt si metode diferite de ameliorare a acestora. Pot fi cauzate de stres, oboseala, anxietate sau postura incorecta

Una dintre cele mai comune plângeri în epoca modernă este durerea de cap. De obicei, cauzele nu sunt grave. În cazul persistenței durerii, medicul decide dacă aceasta indică alte afecțiuni. Cefaleea poate fi rezultatul unei simple contracturi musculare în zona cervicală, stresului sau, în unele cazuri, a unor boli mai grave. Dar cu toate acestea se pot ascunde boli mai grave.

Este important să indentifici ce durere de cap ai

Iată cum puteți identifica diferite tipuri de dureri de cap și să găsiți soluții eficiente pentru a vă simți mai bine.

Durerile de cap de tensiune: Acestea sunt cele mai comune tipuri de dureri de cap și sunt adesea descrise ca o senzație de presiune sau strângere în jurul capului. Pentru a le ameliora, puteți încerca:odihnă și relaxare. Luați pauze regulate de la activitățile stresante și acordați-vă timp pentru odihnă și relaxare. Aplicarea de comprese calde sau reci: Folosiți o compresă caldă sau rece pe zona afectată pentru a reduce tensiunea musculară. Tehnici de gestionare a stresului: Practicați tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga. De asemenea migrenele sunt dureri de cap severe care pot fi însoțite de simptome precum greață, sensibilitate la lumină sau sunete și perturbări ale vederii. Migrenele se diferențiază de durerile de cap de tensiune prin faptul că durerea poate fi descrisă ca ascuțită, moderată sau severă. Multe persoane cu migrene pot avea, de asemenea, greață și vărsături. Este important identificarea factorilor declanșatori: Observați ce alimente, stres sau factori de mediu declanșează migrenele și încercați să-i evitați.
Durerea de cap tip cluster: Este cel mai puțin obișnuit tip de durere de cap, dar cu siguranță cel mai sever, iar bărbații au mai multe șanse să le aibă decât femeile. Aceste dureri se repetă regulat într-o anumită perioadă de timp, diferind de durerile de cap de tensiune sau migrene prin natura lor și gruparea atacurilor în timp.

Bolile ce se pot ascunde de la o banală durere de cap

Dacă durerile persistă, atunci este timpul să te duci la un control medical. Anumite femei pot experimenta dureri de cap asociate cu ciclul menstrual sau cu fluctuatiile hormonale din timpul sarcinii. Acestea pot fi migrene sau dureri de cap de tensiune si pot fi gestionate prin monitorizarea ciclului si tratament adecvat, sub supravegherea medicului. Unele însă sunt din cauze hormonale sau din cauza unor medicamente. Unele femei pot experimenta dureri de cap legate de ciclul menstrual sau de fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii. Acestea pot varia de la migrene la dureri de cap de tensiune și pot fi gestionate printr-o monitorizare atentă a ciclului și tratament adecvat, sub supravegherea medicului. Abuzul sau utilizarea excesivă a medicamentelor pentru durere, cum ar fi analgezicele, pot duce la dureri de cap cronice, cunoscute și sub numele de dureri de cap de cauză medicamentoasă. Utilizarea frecventă a medicamentelor pentru durere poate declanșa dureri de cap de cauză medicamentoasă.
Cresterea în frecvență și severitate a durerilor de cap poate fi un semn al utilizării excesive a medicamentelor pentru durere. Dependenta de medicamente poate apărea dacă se utilizează în mod constant și excesiv medicamentele pentru durere.
Utilizarea regulată a altor medicamente care pot cauza dureri de cap poate indica prezența durerilor de cap de cauză medicamentoasă.

Majoritatea durerilor de cap sunt pentru mulți un disconfort trecător, care poate fi ameliorat cu o pastilă de durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *