Prima pagină » Sanatate » Ce boli ascund durerile de tălpi? Iată când este cazul să mergi la medic

Ce boli ascund durerile de tălpi? Iată când este cazul să mergi la medic

28 ian. 2022, 15:59,
în Sanatate

Durerile de tălpi pot fi cauzate de entorse sau fracturi, dar pot ascunde și afecțiuni serioase, cum sunt artrita sau spondilita anchilozantă. De aceea, dacă durerile persistă, este important să mergi la medic cât mai curând posibil.

Durerile din talpa piciorului sau, în termeni medicali, fasciitele plantare sunt localizate, de cele mai multe ori, în partea inferioară a călcâiului. Acestea pot iradia și în restul piciorului, iar cea mai frecventă cauză a lor poate fi aplicarea unei presiuni excesive asupra picioarelor. Presiunea exagerată poate duce, chiar, la ruperea ligamentelor și la apariția unei dureri intense sau a rigidității în zona călcâielor.

Cele mai frecvente cauze ale fasciitei plantare sunt: greutatea corporală excesivă, sarcina, un loc de muncă solicitant, încălțămintea neadecvată, platfus sau pes cavus (picior scobit).

o femeie care se masează în talpă

Durerile din talpa piciorului sau, în termeni medicali, fasciitele plantare sunt localizate, de cele mai multe ori, în partea inferioară a călcâiului.

Ce boli ascund durerile de tălpi și care sunt cauzele acestora

Durerile de tălpi pot fi cauzate de fasciite plantare, mai exact de inflamațiile acestora. Durerea poate fi acută, atunci când vorbim de o suprasolicitare prin activitate fizică exagerată sau fără încălzire adecvată, dar poate fi și cronică, pe fondul unei deformări a piciorului, care solicită fascia (țesutul care acoperă mușchii).

De asemenea, durerile de tălpi pot fi provocate de entorse. Acestea sunt leziuni rezultate din activitatea fizică și pot fi minore sau severe.

Fracturile de oase de la nivelul tălpii sunt considerate urgențe medicale și necesită tratament imediat.

Printre bolile care pot provoca durerile de talpă și călcâi se numără spondiloza anchilozantă și artrita reactivă. Spondilita anchilozantă afectează, în special, coloana vertebrală, dar poate apărea și la nivelul altor articulații. Aceasta cauzează o inflamație severă a vertebrelor, care ar putea duce, în cele din urmă, la dureri cronice.
Artrita reactivă poate fi declanșată de o infecție în organism, care determină sistemul imunitar să reacționeze. Reacția ciudată a sistemului imunitar duce la inflamații spontane la nivelul articulațiilor și al ochilor.

Durerile de tălpi pot fi accentuate la mers sau când petreci prea mult timp în picioare. La locul durerii poate apărea și senzația de arsură.

În cazul în care durerea devine severă, a început brusc, ai roșeață în călcâi, simți umflături în călcâi și nu poți merge din cauza durerii, nu ezita să ceri ajutorul unui medic.

o femeie care se masează în talpă

Cele mai frecvente cauze ale fasciitei plantare sunt: greutatea corporală excesivă, sarcina, un loc de muncă solicitant, încălțămintea neadecvată, platfus sau pes cavus (picior scobit).

Tratament pentru durerile de tălpi

Cu ajutorul câtorva remedii simple, realizate chiar din confortul propriei locuințe, poți scăpa de durerile supărătoare de tălpi.

Astfel că, înainte de a merge la medic, poți încerca să aplici gheață pe tălpi, timp de 10-15 minute, de două ori pe zi. Totodată, poți să iei medicamente pentru durere, să porți pantofi comozi și să utilizezi ascensoare pentru călcâi sau inserții pentru pantofi care pot reduce durerea.

Dacă durerea nu se atenuează în două sau trei săptămâni, ar trebui să te adresezi medicului. El te poate îndruma să faci kinetoterapie sau fizioterapie. Exercițiile recomandate de specialist te pot ajuta să-ți întărești mușchii și tendoanele piciorului, fapt ce te va ajuta să scapi de durere.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *