Prima pagină » Cancan » Ce boală are Christina Applegate? Iată toate informațiile despre actriță
Ce boală are Christina Applegate? Iată toate informațiile despre actriță

Ce boală are Christina Applegate? Iată toate informațiile despre actriță

29 sept. 2023, 14:02,
în Cancan

Christina Applegate, suferă de o boală grea. Actrița în vârstă de 51 de ani a dezvăluit în 2021 că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Applegate a afirmat că încă poate să conducă mașina pe distanțe scurte și să aducă mâncare la etajul fiicei sale de 12 ani, Sadie Grace. Cu toate acestea, ea a subliniat că se simte mai confortabil mergând „în sus, niciodată în jos”.

Ce boală are Christina Applegate? Ce impact a avut vestea?

Christina Applegate a discutat despre impactul pe care scleroza multiplă, boala cu care se confruntă de 2 ani, l-a avut asupra vieții sale de zi cu zi. Într-un interviu recent acordat pentru Vanity Fair, actrița cunoscută pentru rolul său în serialul „Nu mai exiști pentru mine” de pe Netflix, a reflectat asupra aspectelor mărunte pe care le lua în considerare că fiind normale și pe care nu credea că va trebui să le abandoneze vreodată înainte de a primi diagnosticul de scleroză multiplă în 2021:

„Cu boala sclerozei multiple, nu ai niciodată o zi bună”, a declarat actrița în vârstă de 51 de ani. „Ai doar mici zile proaste. Oamenii zic ceva de genul: Ei bine, de ce nu faci mai multe dușuri?. Ei bine, pentru că a intra la duș este înfricoșător. Poți cădea, poți aluneca, picioarele ți se pot îndoi. Mai ales pentru că am un duș de sticlă. Mi-e frică să intru acolo”.

„Efectul gravitației te poate trage în jos și poate duce totul cu tine”, a explicat ea. „Așa că avem un mic sistem în partea de sus a scărilor pe care îl numim ‘purgatoriu’. Dacă cineva de la etajul superior termină cu ceva anume, punem acolo obiectul în ‘purgatoriu’ pentru că unul dintre prietenii mei să-l aducă jos.”

Actrița a mai adăugat că, deși mulți presupun că dispune de o echipă de prieteni și membri ai familiei care o asistă cu sarcinile zilnice, ea și-a restrâns cercul de prieteni în momentul în care a primit diagnosticul bolii.

Christina Applegate a dezvăluit tragedia din spatele diagnosticului

Christina Applegate a primit diagnosticul de scleroză multiplă în august 2021, în timpul filmărilor pentru al treilea sezon al dramediei Netflix „Dead to Me”. Ca urmare, producția serialului a fost întreruptă pentru a-i permite actriței să înceapă tratamentul.

După ce a finalizat filmările pentru serialul de pe Netflix, Christina Applegate a discutat cu Variety despre experiența ei în timpul filmărilor, având în vedere simptomele pe care le avea la momentul respectiv. Actrița a dezvăluit că a fost o perioadă „la fel de dificilă pe cât ai putea să-ți imaginezi”.

Scleroza multiplă, boala de care suferă Christina Applegate, este o boală neurologică cronică care afectează sistemul nervos central. Aceasta afectează măduva spinării, nervii oculari și creierul, care sunt conectate prin fibre nervoase și nervi. Atunci când învelișul acestor fibre nervoase, cunoscut sub numele de teacă de mielină, devine inflamat și se deteriorează, impulsurile nervoase care se transmit între ele sunt întrerupte. Scleroza multiplă este de aproape două ori mai frecvent diagnosticată la femei, iar vârsta medie la care apare boala este de 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024