Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ce boală apare dacă mănânci organisme modificate genetic. Simptome
Ce boală apare dacă mănânci organisme modificate genetic. Simptome

Ce boală apare dacă mănânci organisme modificate genetic. Simptome

23 apr. 2021, 16:43,
în WoW!

Termenul de organismele Modificate Genetic (OMG) se referă la animalele sau plantele de cultură aparent normale, cărora li se transfera gene de la alte specii, cu ajutorul unor tehnici de inginerie electrică. Rolul acestei modificări este de a le conferi noi proprietăţi. Genele pot proveni de la animale, plante, virusuri, bacterii, ba chiar şi de la om. Mai jos găseşti lista cu 5 dintre cele mai consumate organisme modificate genetic, dar și ce simptome poți avea dacă suferi de o boalcă cauzată de acestea.

Înainte de a le prezenta, trebuie menţionat de ce ele sunt modificate. Oamenii de știință afirmă că transferul de gene se efectuează pentru a crea specii cu proprietăţi noi. Spre exemplu, dacă vorbim de o plantă, atunci i se atribuie rezistenta la o boală, la secetă ori la insecte. Se mai doreşte, de asemenea, îmbunătăţirea valorilor nutriţionale ale alimentelor şi, bineînţeles, creşterea productivităţii recoltelor.

1. Porumbul

Conform unor afirmaţii ale corporaţiei internaţionale Monsanto, s-ar părea că jumătate din culturile de porumb din Statele Unite ale Americii sunt modificate genetic. De ce? Pentru ca şi şoarecii, cei care distrug recoltele, să fie afectaţi. Se spune că modificarea genetică îi împiedică pe şoareci să se mai reproducă aşa de mult.

2. Orezul

A fost modificat genetic pentru a fi o sursă bună de vitamina A. Din câte se pare, pe teritoriul SUA ar exista o varietate de orez cu gene umane. Orezul e produs de compania Ventria Bioscience şi cultivat pe aproximativ 1.600 de hectare din Kansas. Rolul modificării genetice este a preleva proteinele dezvoltate şi de a le folosi la producerea de medicamente. Acest tip de orez nu este însă aprobat pentru consum uman, dar e cultivat în câmp deschis. Aşadar, se înmulţeşte foarte mult şi foarte repede, punând sănătatea oamenilor în pericol.

3. Produse din lapte

S-a descoperit că firma internaţională Montesanto își injecta vitele cu un hormon de creştere recombinant. Datorită acestuia, creştea vizibil producţia de lapte. Îngrijorarea a apărut în momentul în care s-a observat că un factor de creştere insulinic din acest lapte e asociat cu cancerul mamar şi cancerul de colon.

OMG – O boală stranie

Mai întâi trebuie spus că termenul OMG nu se referă la expresia Oh my God, ci la organismele modificate genetic. În al doilea rând, este vorba despre o afecţiuni care se manifestă prin:

  • lipsa memoriei pe termen scurt;
  • oboseală;
  • confuzie mentală;
  • schimbări de vedere;
  • senzaţii de mişcare pe piele;
  • mâncărimi şi înţepături.

Este vorba despre afecţiunea Morgellon. Din cauza simptomelor de mai sus şi nu numai, conform unor statistici, unii pacienţi s-au confruntat cu productivitate scăzută, disfuncţii sociale (abandon familial, divorţ, pierderea locului de muncă etc.) morbiditate crescută.

Organismele modificate genetic (OMG) pot duce şi la: probleme cu ficatul, reacţii imunologice, alergii, sterilitate ,deces.

Părerea oamenilor de rând despre organismele modificate genetic

Iată şi două păreri ale oamenilor de rând, despre organismele modificate genetic:

„OMG! I don’t – it would just mean the destruction of all the desert wildlife, when it is cleared away to make space for those new drought resistant crops. There’d no longer be any space for Saguaros, etc., etc., etc. We’ve already wrecked all the temperate humid biomes, let’s not do it to the rest of the world too.”

(Oh, Doamne! Asta nu înseamnă decât că se distruge viața și se face loc pentru recoltele rezistente. Nu va mai fi loc pentru nimic altceva… Să nu facem cu mediul nostru totuși ce se face cu organismele modificate genetic)

LOL. I’m not against genetic engineering in plants, but as a libertarian, I’m not always for the Feds and Big Companies. I think plants, for non-food use should be engineered, as they’re probably sold for their appearance or smell. But food shouldn’t be touched, as we all know how a native strawberry tastes compares to Market X’s stuff. Genetic engineering îs a very cool thing nonetheless, I haven’t done it on plants but simply implanting a Green Florescent Protein into E. coli got me very interested.

If plants do eventually come to this, food-plants, markets should definitely by law need to distinguish between gen. en. plants and the ‘natural ones’. Although something else people need to realize, Genetic Engineering is the same thing organisms do over time, adapt. Btw, they don’t have to wait thousands of years for variations. So, in an odd sense that many will not agree, it’s all natural.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`