Prima pagină » Sanatate » Ce beneficii ne oferă uleiul de magneziu?

Ce beneficii ne oferă uleiul de magneziu?

27 aug. 2024, 11:54,
în Sanatate

Uleiul de magneziu nu este un ulei în sensul tradițional, ci mai degrabă o soluție concentrată de clorura de magneziu. Este o sursă importantă de magneziu, un mineral esențial pentru organism, care se găsește în mod natural în apa de mare și în unele alimente.

Uleiul de magneziu se obține prin amestecarea clorurii de magneziu, sub formă de fulgi sau cristale, cu apă distilată, într-un raport adecvat. Amestecul se lasă să se dizolve complet și se depozitează într-un recipient de sticlă sau plastic.

Beneficii ale uleiului de magneziu pentru sănătate și bunăstare

Magneziul din uleiul de magneziu poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului. Persoanele care iau suplimente de magneziu au raportat o reducere semnificativă a nivelului de anxietate și a stresului. Magneziul din uleiul de magneziu poate sprijini un somn de calitate.

Uleiul de magneziu poate fi eficient în reducerea durerilor musculare și articulare. Conform unui studiu, pulverizarea transdermică a clorurii de magneziu pe brațele și picioarele persoanelor cu fibromialgie a adus la reducerea durerii. Participanții au fost instruiți să aplice clorura de magneziu, prin pulverizare de patru ori pe fiecare membru, de două ori pe zi, timp de o lună. Deficitul de magneziu în celulele musculare este frecvent întâlnit la persoanele cu fribromialgie, deoarece majoritatea magneziului din organism se găsește fie în celulele musculare, fie în oase.

Magneziul din uleiul de magneziu poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă mai mult magneziu, prin intermediul dietei prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, astm, osteoporoză, hipertensiune arterială și chiar migrene.

Utilizări al acestuia în îngrijirea personală și frumusețe

Uleiul de magneziu are numeroase utilizări în îngrijirea personală și frumusețe, fiind un remediu natural și eficient pentru multe probleme ale pielii, părului și mușchilor.

Uleiul de magneziu în îngrijirea pielii poate fi folosit ca un hidratant natural pentru piele, ajutând la menținerea unui aspect sănătos și radiant. Datorită aportului de magneziu și a proprietăților sale de îmbunătățire a circulației sanguine, uleiul de magneziu poate ajuta la fortificarea și stimularea creșterii părului. Se pot adăuga câteva picături de ulei de magneziu în șamponul obișnuit sau se poate aplica direct pe scalp, urmând ca apoi să se maseze ușor.

Poate fi folosit la baie, ajutând la eliminarea toxinelor și la relaxarea întregului organism. Se adaugă aproximativ 1-2 linguri de ulei de magneziu în apa pentru baie și se lasă să se dizolve înainte de a intra în cadă.

Este important să consulți un medic înainte de a utiliza uleiul de magneziu, mai ales dacă ești gravidă sau suferi de afecțiuni medicale. De asemenea, este recomandat să efectuezi un test de sensibilitate înainte de a utiliza uleiul de magneziu pe piele.

Uleiul de magneziu este un produs natural cu numeroase beneficii, datorită proprietăților sale chimice și fizice. Acesta poate fi utilizat în diverse scopuri, precum îngrijirea personală și frumusețe, îmbunătățirea somnului, reducerea durerilor musculare. Acest articol are un rol strict informativ, nu uita să te adresezi unui cadru medical înainte de a include uleiul de magneziu în rutina ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
27 august 2024
27 august 2024