Prima pagină » Sanatate » Ce beneficii au sunetele albe pentru bebeluși? Dar sunetele roz, maro, albastre și verzi?
Ce beneficii au sunetele albe pentru bebeluși? Dar sunetele roz, maro, albastre și verzi?

Ce beneficii au sunetele albe pentru bebeluși? Dar sunetele roz, maro, albastre și verzi?

14 sept. 2023, 15:56,
în Sanatate

Somnul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Părinții cunosc foarte bine valoarea unui somn odihnitor. Cu toate acestea, somnul de calitate poate deveni o provocare, în special atunci când suntem constant deranjați de zgomote care ne perturbă.

Din fericire, anumite sunete pot chiar ajută la crearea unui mediu pentru somn liniștit. Aceste sunete sunt numite “sunete colorate” (albe, maro, roz, albastre și verzi). Pentru bebeluși, cel mai des sunt utilizate sunetele albe. Să explorăm beneficiile fiecărei culori și cum le putem utiliza pentru a obține un somn mai odihnitor.

Ce beneficii au sunetele albe pentru bebeluși

Toate sunetele colorate pot ajuta la obținerea unui somn mai calitativ deoarece maschează zgomotele din mediul înconjurător. Atunci când asculți astfel de sunete în timpul somnului, este mai puțin probabil să auzi zgomote nedorite, cum ar fi cele făcute de colegi de casă sau membri ai familiei, ciripitul păsărilor, claxonarea mașinilor, sforăitul partenerului, etc. Gândiți-vă la “sunetele colorate” ca la sunete care vă ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine.

Sunetul alb este probabil cel mai cunoscut și folosit zgomot colorat. Acest concept provine din domeniul acusticii și al tehnologiei audio care se referă la un sunet care conține toate frecvențele din spectrul de auz uman, cu aceeași intensitate. Sunetul alb este numit astfel deoarece este similar cu lumina albă, care este o combinație a tuturor culorilor din spectrul de culori vizibile. Fiecare astfel de sunet colorat are frecvențe diferite. Intensitatea sunetului este proporțională cu puterea acelei frecvențe. Astfel, zgomotul alb se află în acea zonă de mijloc, oferind un amestec echilibrat de frecvențe care ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine. Este un sunet constant care cuprinde toate frecvențele percepute de urechea umană.

Sunetele albe imită sunetul circulației sângelui în uter, ceea ce îl face deosebit de reconfortant pentru bebeluși. Acestea oferă o senzație de calm și liniște, ajutând oamenii să adoarmă mai rapid atunci când se trezesc noaptea.
În timp ce zgomotul alb este opțiunea preferată a multora, alte zgomote colorate atrag atenția pentru beneficiile lor potențiale. Găsirea sunetului potrivit pentru tine sau bebelușul tău presupune încercarea acestora și determinarea celor care vă fac să vă simțiți cel mai bine. De exemplu, sunetele roz au fost asociate cu posibile efecte de stimulare a memoriei.

Sunetele roz, maro, albastre și verzi

Sunetul roz, caracterizat de un sunet mai profund și mai plin decât cel alb, poate ajuta la consolidarea memoriei în timpul somnului. Deci, dacă doriți să vă sporiți capacitatea cerebrală în timp ce dormiți, acordați o șansă sunteleor roz.

De asemenea, sunetul maro, cu tonurile sale mai profunde și mai încărcate în bass, poate promova relaxarea și somnul profund. Dacă ideea ta de liniște este să dormi în timp ce auzi pe fundal furtuna sau să fii aproape de mare, sunetul maro este perfect pentru tine și somnul tău, deoarece seamănă cu tunetele și valurile mării. Acest lucru creează un efect liniștitor și relaxant asupra simțurilor auditive, asemănător unei ploi constante sau zgomotului frunzelor într-o pădure.

Putem descrie sunetul albastru ca fiind înțepător și trebuie ascultat la un volum mai mic, deoarece dat la volum mare, poate deveni aspru. Poate masca zgomotele deranjante, ajutând la îmbunătățirea concentrării și productivității în timpul orelor de veghe și îi poate ajuta pe cei care se confruntă cu somnolență în timpul zilei. Sunetul verde este asociat cu un amestec echilibrat de frecvențe joase și înalte, inspirat din fenomenele naturii și oferă un peisaj sonor armonios care poate induce relaxare și liniște. Sunetele albe pentru bebeluși îi ajută să doarmă, neutralizând zgomotele din jur.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Una caldă, alta rece de la ANM. S-au năruit planurile de duminică
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025