Prima pagină » Informații utile » Ce beneficii are uleiul esențial de mentă asupra organismului? Acesta vă face pielea mai frumoasă!

Ce beneficii are uleiul esențial de mentă asupra organismului? Acesta vă face pielea mai frumoasă!

05 aug. 2024, 11:41,
B, , h, , în Informații utile

Uleiul esențial de mentă te poate face mai frumoasă dacă știi când și cum să îl folosești. Profită de proprietățile sale extraordinare pentru a avea un ten frumos, fără imperfecțiuni, o podoabă capilară de invidiat, dar și unghii frumoase și puternice.

Uleiul esențial de mentă este un ulei derivat din frunzele și tulpinile plantei de mentă. Acesta are o aromă puternică de mentă și este utilizat în mod obișnuit în aromaterapie, produse cosmetice și produse alimentare.

Beneficiile uleiului esențial de mentă

Uleiul de mentă este bogat în mentol, un compus organic care dă uleiului aroma sa caracteristică și proprietăți terapeutice. Acesta poate fi utilizat în aromaterapie, precum și în alte aplicații terapeutice, datorită proprietăților sale analgezice, antiinflamatorii, antispastice, antifungice și antibacteriene.

Uleiul de mentă poate ajuta la reducerea durerilor de cap și a migrenelor datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatorii, acesta ajută și la ameliorarea simptomelor de indigestie, balonare și flatulență, deoarece poate ajuta la relaxarea mușchilor stomacului și a intestinelor, de asemenea, reduce stresul și anxietatea prin aromaterapie.

Uleiul de mentă ajută la reducerea congestiei nazale, a inflamației și a altor simptome asociate cu alergiile.
Acesta îmbunătățește respirația, putând ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor de astm, bronșită și alte afecțiuni respiratorii.

Avantajele acestuia pentru frumusețe

Dacă acneea îți dă bătăi de cap, uleiul de mentă promite să elimine coșurile de pe fața ta. Acest ulei va inhiba secreția de sebum, prevenind apariția coșurilor, iar proprietățile sale antiinflamatoare vor trata coșurile deja apărute.

Uleiul esențial de mentă te protejează de radiațiile UV. Dintre toate uleiurile esențiale, cel de mentă are cel mai mare factor de protecție natural, în sensul că nu blochează pătrunderea razelor ultraviolete, ci conține principii active cu rol antioxidant care protejează epidermul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, împiedicând pătarea pielii.

Uleiul esențial de mentă are proprietăți antibacteriene. Asta înseamnă că îl poți folosi pe post de gel antibacterian, atunci când nu ai cum să te speli pe mâini și nici nu ai la îndemână șervețele umede. Uleiul esențial de mentă ucide 22 de bacterii.

Uleiul de mentă are și proprietăți antifungice, așa că împiedică dezvoltarea micozelor la nivelul unghiilor. Drept urmare, unghiile tale vor fi ferite de infecțiile fungice și își vor păstra strălucirea de asemenea și zâmbetul tău are de câștigat de pe urma folosirii uleiului esențial de mentă. Amestecă ulei de mentă cu pasta de dinți pentru gingii sănătoase și un zâmbet frumos.

Vindecarea cicatricilor provocate de arsuri este accelerată de uleiul esențial de mentă. Aplicarea acestuia pe zona afectată, de două ori pe zi, va stimula regenerarea pielii. Ai grijă însă să nu folosești niciodată uleiul de mentă înainte ca rana să se cicatrizeze pentru că va avea efecte nedorite!

Trebuie menționat că uleiul de mentă poate fi iritant pentru piele și că poate cauza reacții alergice la unii oameni, așa că este important să îl utilizezi cu precauție și în dozele recomandate. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza uleiul esențial de mentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024