Prima pagină » Informații utile » Ce beneficii are matcha asupra sănătății? E utilizată de sute de ani în China și Japonia!

Ce beneficii are matcha asupra sănătății? E utilizată de sute de ani în China și Japonia!

06 aug. 2024, 09:52,
în Informații utile

Matcha are nenumărate beneficii și este unul dintre cele mai prețuite sortimente de ceai verde din Japonia care a câștigat popularitate la nivel mondial datorită profilului său bogat în nutrienți și a proprietăților asociate sănătății.

Pudra de matcha a devenit foarte populară în ultimii ani, în special datorită beneficiilor pe care le are pentru organism. Pe de altă parte, popularitatea pudrei de matcha se datorează și numeroaselor utilizări pe care le are. Aceasta poate fi folosită pentru prepararea ceaiului, latte-urilor, shot-urilor de matcha, unor tipuri de ciocolată, sucurilor și chiar deserturilor.

Ce beneficii are matcha asupra sănătății?

Atunci când vine vorba despre matcha, beneficiile sale sunt notabile. Această pulbere verde intensă este o sursă excelentă de antioxidanți. Antioxidanții sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a neutraliza radicalii liberi, contribuind, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor cronice. Consumul regulat de matcha poate întârzia îmbătrânirea celulară, menținând astfel sănătatea și vitalitatea pielii.

Pe lângă avantajele antioxidante, matcha poate îmbunătăți și funcțiile cognitive, deoarece conține un nivel ridicat de teanină, un aminoacid care ajută la îmbunătățirea concentrării și a atenției, ajută la reducerea stresului și anxietății și promovează o stare de calm și relaxare, fără a provoca somnolență.

Matcha are proprietăți care sprijină pierderea în greutate. Aceasta poate stimula metabolismul și arde grăsimile, fiind un aliat util pentru persoanele care doresc să slăbească sau să își mențină greutatea corporală.

Matcha promovează sănătatea inimii. Consumul acesteia are beneficii potențiale pentru reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL), ceea ce poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Pe lângă aceste beneficii, Matcha conține compuși care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea coagulării sângelui având și un efect antiinflamator.

Cum se utilizează această pulbere?

Prepararea ceaiului de matcha este o artă în sine. Se începe prin dozarea corectă a pulberii de matcha, care este de aproximativ o linguriță sau două grame pentru o ceașcă de ceai. Pulberea se pune într-un bol special și se adaugă apă fierbinte, dar nu în clocot, cu temperatura de aproximativ 70 – 80°C. Amestecul se bate cu un bătător special, numit „chasen”, până se formează o spumă fină pe suprafață. Ceaiul de matcha este gata de servit și se poate savura fără zahăr sau cu un pic de miere pentru un gust mai dulce.

Matcha poate fi folosită și în alimentație. Matcha pudră are beneficii multiple și poate fi inclusă în diverse rețete culinare, de la deserturi până la feluri principale.

Matcha poate fi inclusă și în rutina de îngrijire a pielii, datorită proprietăților sale antioxidante. Pulberea de matcha poate fi folosită ca mască facială, amestecată cu apă sau cu miere, pentru a oferi pielii un aport de antioxidanți și pentru a ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire. De asemenea, matcha poate fi inclusă și în alte tratamente cosmetice, precum scruburi sau loțiuni de corp.

Matcha are beneficii și ca supliment alimentar, la recomandarea medicului, datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și de stimulare a metabolismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *