Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce beneficii are fructul mango. Cum trebuie consumat

Ce beneficii are fructul mango. Cum trebuie consumat

01 feb. 2024, 14:51,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle ce beneficii are fructul mango. Acesta este supranumit ,,regele fructelor” pentru că este o adevărată explozie de vitamine și substanțe nutritive. Deși mango poate fi dificil de decojit, efortul merită din plin. Fructul mango este un adevărat elixir pentru sănătate. Iată cum trebuie consumat.

Ce beneficii are fructul mango

Mango este un fruct hrănitor și bogat în vitamina C, vitamina B6, vitamina A și magneziu. Consumul acestui fruct previne, iar în unele cazuri tratează numeroase boli. Fructul mango ajută digestia datorită conținutului de enzime digestive. Acest fruct aromat poate preveni cancerul și îmbunătățește memoria.

Fructul mango tratează și anemia, fiind bogat în fier și vitamina C. Consumul regulat de mango previne diabetul și ajută la echilibrarea nivelului de insulină din sânge. Acest fruct minune îmbunătățește sistemul imunitar și protejează organismul de tot felul de infecții.

Mango se poate consuma în diferite moduri. Putem face un suc de mango proaspăt, o salată de fructe, un ceai sau o limonadă cu bucăți de mango, dar și un piure de mango, ideal ca garnitură pentru fripturi.

Rețetă de desert cu mango

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat și gustos, putem face o tartă cu brânză și mango. Pentru acest desert avem nevoie de 100 g de biscuiți, 30 g de unt, iar pentru umplutură vom folosi 500 g de brânză de vaci, 50 g de zahăr, 2 ouă, coaja rasă de lămâie, 1 lingură de amidon și 1 lingură de smântână. Pentru garnitura de fructe vom avea nevoie de 400 g de gelatină, 4 linguri de zahăr și 40 ml de apă. Pentru decor vom folosi un tub de frișcă.

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă împreună cu untul topit. Într-o tavă întinsă se pune amestecul de biscuiți pentru a forma un blat de biscuiți. Brânza se mixează cu smântâna, iar gălbenușrile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă în compoziția de gălbenușuri brânza, coaja rasă de lămâie și amidonul. Se amestecă totul foarte bine pentru a se omogeniza.

Crema obținută se toarnă peste stratul de biscuiți și se uniformizează. Se dă prăjitura la cuptor timp de 45 de minute. După aceea se face garnitura de mango. Fructul copt de mango se taie în cubulețe și se mixează cu zahărul pentru a obține un piure. Gelatina se hidratează în apă rece timp de 5 minute. Se pune la foc mic piureul de mango peste care se toarnă gelatina. Când începe să fiarbă, se ia de pe foc și se pune peste brânză. Tava cu tartă se pune la rece timp de câteva ore, apoi se ornează cu frișcă și se servește.

Și aronia este o plantă cu fructe minune, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Fructele de aronia sunt recomandate de către medici pentru consum pentru că au un efect antioxidant și previn bolile de inimă, dar și cancerul. De asemenea, fructele acrișoare reduc bacteriile din organism și stimulează creșterea sistemului imunitar. Fructele de aronia se consumă proaspete, recoltate la maturitate și se depozitează la loc uscat și răcoros. Aceste fructe miraculoase se consumă ca gustare, între mese.

Fructul mango este un adevărat elixir pentru organism pentru că previne și tratează numeroase boli. Acest fruct poate fi consumat în orice sezon, simplu sau în preparate culinare delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *