Făina de migdale este foarte iubită de oameni pentru că nu conține gluten și este un aliment foarte bun pentru cei care vor o dietă mai săracă în carbohidrați. Pe lângă acestea, are multiple alte beneficii pentru sănătate.
Această făină este foarte versatilă și poate fi folosită la prepararea multor alimente. Este foarte nutritivă și se poate pregăti foarte ușor acasă.
Ce beneficii importante ne poate aduce făina de migdale
Făina de migdale este un ingredient foarte hrănitor, ne aduce multiple avantaje în organism și este cunoscută pentru textura și aroma sa specială.
Pregătirea ei presupune albirea migdalelor în apă clocotită, decojirea lor și măcinarea lor până transformă într-o pulbere fină. Făina de migdale poate fi folosită ca o alternativă fără gluten la făina de grâu, iar printre beneficiile pe care le oferă pentru sănătate se enumeră scăderea colesterolului și reducerea riscului de a face boli de inimă.
Persoanele o mai aleg frecvent pentru că este excelentă pentru cei cu alergie la gluten, intoleranțe, cei care urmează diete cu un conținut scăzut de carbohidrați, pentru dieta paleo sau keto.
Studiile privind efectul migdalelor asupra sănătății au arătat faptul că acestea contribuie la reducerea nivelului de colesterol, la reducerea nivelului de zahăr din sânge al unei persoane atunci când ține post alimentar și pentru reducerea greutății corporale și a indicelui de masă corporală.
De asemenea, se cunoaște faptul că migdalele cresc nivelul de antioxidanți din fluxul sanguin, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sanguin. Sunt bogate și în vitamina E, care contribuie la prevenirea stresului oxidativ, așadar, pot reprezenta o metoda de apărare împotriva dezvoltării bolii Parkinson și a altor tulburări cauzate de stresul oxidativ.
Făina de migdale pune la dispoziție multe proteine, minerale și fibre, precum cupru, fosfor, calciu și fier.
Cum o poți utiliza în bucătărie
O poți folosi ca înlocuitor pentru făina de grâu la prepararea produselor de copt, deoarece le ajută să devină mai dense. Acest lucru este posibil, întrucât glutenul din făina de grâu ajută la eliminarea aerului din aluat, ceea ce permite produselor să crească.
Este extraordinară la prepararea prăjiturilor sau a altor deserturi fără gluten. Poate fi folosită la coacerea obișnuită a produselor și alături de făina de grâu, însă este recomandat să înlocuiți un sfert din făina de grâu cu cea de migdale, ca să îi oferiți o aromă mai specială, mai ales în cazul clătitelor sau a fursecurilor.
Funcționează chiar și ca înlocuitor pentru pesmet sau făina de grâu atunci când vreți să acoperiți alimentele înainte de a le prăji. Se poate acoperi carnea sau peștele cu făină de migdale înainte de a le prăji, astfel încât să obțineți o crustă crocantă.
Este potrivită pentru aluaturile fără drojdie și dacă vrei să o prepari acasă, este important să nu macini migdalele un timp prea îndelungat, ca să nu riști să obții unt de migdale.
În general, se poate folosi în orice rețetă unde folosești făină de grâu. Însă, indiferent de rețetă, trebuie să ai în vedere că această făină este mai bogată în calorii decât cea albă, întrucât are un conținut mai ridicat de grăsimi.
Făina de migdale este foarte versatilă, are multiple beneficii pentru sănătate și se poate utiliza cu succes în orice rețetă, mai ales pentru deserturi, întrucât le oferă un gust absolut deosebit.