Prima pagină » Informații utile » Ce beneficii are apa termală pentru arsuri solare! Soluția rapidă pentru regenerarea pielii

Ce beneficii are apa termală pentru arsuri solare! Soluția rapidă pentru regenerarea pielii

18 iul. 2024, 10:20,
BZI.ro, în Informații utile

Apa termală este aliatul tău pentru arsurile solare, aceasta oferă îngrijire pielii afectate, calmează iritațiile și hidratează profund pielea.

Apa termală este bună pentru arsurile solare datorită faptului că este bogată în minerale, săruri și alți nutrienți, aceasta fiind un produs indispensabil în procesul de îngrijire a pielii.

Ce impact are apa termală pentru arsurile solare

Apa termală este apa care provine de la un izvor termal aflat la mare adâncime. Este o apă încălzită geotermic în interiorul pământului, bogată în săruri, minerale, dioxid de carbon. Aceasta mai este numită și „apa vie”, renumită în special pentru beneficiile pe care le are asupra pielii, în principal pentru că hidratează, revitalizează și întinerește pielea.

Termenul de apă este impropriu folosit, pentru că apa termală nu este o apă, ci un lichid îmbogățit cu minerale, lipsit de substanțe poluante și de bacterii.
În ceea ce privește arsurile termale, apa termală are un efect de răcorire imediată care poate ajuta la ameliorarea senzației de arsură și disconfort. Pulverizarea apei termale pe arsurile solare poate reduce temporar senzația de arsură și mâncărime.
Dat fiind faptul că pielea arsă de soare este adesea deshidratată și iritată se recomandă utilizarea apei termale pentru că aceasta are proprietăți hidratante foarte bune.

Este indicat să vă spălați cu apă rece în cazul în care prezentați arsuri solare, însă, dacă nu aveți acces la o baie, puteți folosi foarte ușor un spray cu apă termală, acesta contribuie la refacerea barierei cutanate și previne descuamarea exesivă.
De asemenea, unele ape termale au proprietăți antibacteriene ușoare, care pot ajuta la prevenirea infecțiilor secundare pe pielea afectată de arsuri.
Pentru a obține aceste beneficii, este important să folosiți apa termală corect. De aceea trebuie să pulverizați un strat fin de apă termală pe zona afectată și să-l lăsați să se usuce natural.
Procesul se repetă de câteva ori pe zi, în funcție de necesități. Totuși, pentru arsuri solare severe, este recomandat să consulți un medic pentru tratament adecvat.

Ce sunt mai exact arsurile solare?

Arsurile solare sau eritemul solar, reprezintă un răspuns inflamator al pielii cauzat de expunerea la radiațiile UVA și UVB. Sunt însoțite de roșeață, o senzație dureroasă de căldură și mâncărime care, în cele mai grave cazuri, poate duce la o formare de vezicule.
Arsurile solare pot lăsa și cicatrici pe piele. Severitatea lor variază în funcție de tipul și fototipul pielii, de sensibilitatea individuală la razele UV, de factorii genetici, de durata și frecvența expunerii și de intensitatea radiațiilor solare.

Este nevoie de aproximativ o săptămână pentru ca arsurile solare să se vindece cu o fază de exfoliere. Este posibil să dureze mai mult până la dispariția arsurilor solare dacă acestea produc bășici și dacă numărul vaselor de sânge distruse este mare. Vindecarea poate dura între două săptămâni și o lună, iar arsura poate lăsa pete sau cicatrici pe piele.

Indiferent de intensitatea arsurilor solare, acestea pot avea consecințe grave pe termen lung. Pielea își amintește totul, iar arsurile solare repetate se pot imprima permanent pe piele ca pe pelicula unui aparat de fotografiat, uneori până în punctul în care nu mai pot fi reparate. De aceea, este esențial să alegem o protecție solară adecvată și să respectăm cu scrupulozitate regulile de expunere la soare pentru a preveni riscurile de cancer de piele.
Astfel, apa termală pentru arsurile solare este doar o alternativă rapidă, pentru complicații ale pielii este necesar și recomandat să vă adresați unui medic dermatolog pentru a preveni alte afecțiuni ale pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024