Prima pagină » Titlurile zilei » Ce avere are Vasile Tiron, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica! Directorul din Primăria Iași încasează și pensie, și salariu: „Am putere financiară”

Ce avere are Vasile Tiron, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica! Directorul din Primăria Iași încasează și pensie, și salariu: „Am putere financiară”

12 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ce avere are Vasile Tiron, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională, din cadrul Primăriei Iași. Acesta este mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica

Vasile Tiron este omul de încredere al edilului. Acesta încasează atât salariu din funcția de director al Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională, cât și din pensie. Valoarea totală a veniturilor depășește 200.000 de lei.

Ce avere are Vasile Tiron, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica! Acesta deține o vilă în Valea Lupului

Potrivit declarației de avere publicată în anul 2024, Vasile Tiron, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională, deține în comuna Valea Lupului din județul Iași un teren intravilan cu suprafața de 1.000 de metri pătrați. Achiziția a fost făcută în anul 2008, împreună cu soția sa, Lenuța Tiron, aceștia având cotă parte 50 – 50 la sută.

În ceea ce privește imobilele, Vasile Tiron și-a construit o vilă în anul 2010, cu o suprafață de 140 de metri pătrați, deținută împreună cu soția sa. Aceasta se află într-o zonă apropiată de Iași, curtea este împânzită de flori și brazi înalți. Vila acestuia are un regim de înălțime P+1E+mansardă. În apropierea casei, Vasile Tiron mai are o construcție tip garaj. În declarația de avere nu sunt declarate alte imobile sau terenuri.

Directorul din cadrul Primăriei Iași mai are în posesie 2 autoturisme. O Honda Jetzt, fabricată în anul 2008, achiziționată prin contract de vânzare-cumpărare, și un autoturism Toyota Corolla, fabricat în anul 2015, dobândit tot prin contract de vânzare-cumpărare.

Pe numele său, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională nu are precizate, în declarația de avere înregistrată în anul 2024, împrumuturi bancare sau depozite. Acesta nu a declarat nici bijuterii sau tablouri.

Amintim că Vasile Tiron a fost audiat de DNA anul trecut, în dosarul „Revelionul”. Alături de alți 2 suspecți, acesta ar fi încălcat mai multe dispoziții legale pentru a favoriza firma R&A Events & Concerts SRL și pe reprezentantul acesteia să câștige contractul privind organizarea Revelionului 2022 – 2023.

Vasile Tiron, venituri de peste 200.000 de lei. Directorul din Primăria Iași încasează salariu și pensie

În ceea ce privește veniturile, omul de încredere al primarului Mihai Chirica încasează de la Primăria Iași un salariu anual de 154.308 lei, adică 12.859 de lei pe lună, aproximativ 2.576 de euro. La aceste venituri se mai adaugă și pensia de militar, în valoare de 46.500 de lei pe an, adică 3.875 de lei pe lună. Vasile Tiron este și membru în Consiliul de Administrație a  TermoService Iași, de unde primește o indemnizație de 67.018 lei pe an, adică 5.584 de lei pe lună.

Astfel, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei Iași are venituri lunare de 22.318 lei, aproximativ 4.554 de euro.

Potrivit informațiilor înregistrate și publicate în declarația de avere, soția acestuia, Lenuța Tiron, este consilier în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași, de unde încasează un salariu de 82.503 lei, adică 6.875,25 lei pe lună.

În ceea ce privește declarația de avere a Lenuței Tiron, pe lângă terenul și vila din comuna Valea Lupului, aceasta mai declară și două depozite bancare deschise anul acesta. Unul la BRD, cu un sold de 46.500 de lei, și celălalt, deschis la ING Bank, cu un sold de 23.000 de lei. Menționăm că aceste depozite bancare nu sunt precizate și în declarația de avere a lui Vasile Tiron.

„Am câțiva trandafiri de care mă ocup, în rest, am mai mulți copaci. Casa este construită de mine în 2008, când am ieșit din sistemul militar, nu eram pe atunci la Primăria Iași. Este o casă îngrijită pentru că am putere financiară, și eu și soția lucrăm, copiii sunt mari, sunt la casele lor”, a declarat Vasile Tiron, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei Iași.

Amintim că Vasile Tiron a fost acuzat în trecut de abuz în serviciu, acesta ar fi blocat actele solicitate de cetățeni.

Ce avere are Vasile Tiron, șeful Direcției de Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei Iași? Acesta încasează lunar peste 4.500 de euro, compuși din salariu primit de la Primăria Iași, ca membru C.A. TermoService și din pensia de militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`