Prima pagină » Local » Ce avere are George Simion, președintele partidului AUR. Vei rămâne surprins

Ce avere are George Simion, președintele partidului AUR. Vei rămâne surprins

07 dec. 2020, 12:33,
George Cristian în Local

Marea surpriză la alegerile parlamentare 2020 este reprezentată de accederea în Parlamentul României a partidului AUR, partid condus de George Simion.

Odată cu accederea în Parlamentul României a partidului AUR, George Simion, liderul partidului a intrat în atenţia publică.

Cine este George Simion, președintele partidului AUR

George Simion este un activis, o persoană care s-a făcut remarcată prin acţiunile de proteste avute de-a lungul timpului. De la acţiunea de protest din 2009, atunci când i-a aprins o lumânare de ziua fostului președinte al României, Ion Iliescu, până la acţiunea împotriva UDRM-ului de la Cimitirul Internaţional Valea Uzului. Atunci, George Simion a fost bătut de extremiștii maghiari pentru că a dorit să intre în cimitir de Ziua Eroilor:

”Este revoltător ce se întâmplă la graniţa dintre judeţele Bacău şi Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor romani este o profanare a memoriei colective şi a istoriei naţionale! Cer pedepsirea de urgenţă a celor responsabili de acţiunile antiromâneşti, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a declarat Simion, care a spus că el şi alţi doi membri ai echipei sale au fost bătuţi. Ca mărturie, el a postat şi clipuri video cu agresiunile.

Ce avere are George Simion

Conform declaraţiilor de avere, George Simion, nu are o avere considerabilă. Singurul bun de valoare trecut în declaraţia de avere este un autoturism marca Ford Fiesta în 2006. Pe numele lui George Simion nu este trecută nicio proprietate imobiliară.

Conturile parlamentarului AUR sunt goale. George Simion nu deţine niciun cont bancar iar singurele lui venituri pe care le-a încasat în 2019 reprezintă un salariu în valoare totală de 38.322 de lei. George Simion este director de marketing la firma Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L.

Conform datelor obţinute de antena3.ro, acţionat majoritat la firrma la care lucrează George Simion este Marius Dorin Lulea, cu un procent de 70%. Acesta este vicepreşedinte al AUR și vicepreședintele Colegiului Diriginților de Șantier.

Firma de la care George Simion a încasat salariul de director de marketing a avut în 2019 o cifră de afaceri de 2,9 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane lei. Ideal Proiect Arhitecture&Engineering S.R.L. figurează, potrivit confidas.ro și cu 20 de contracte publice în valoare de 567.000 de lei. Contractele publice au fost obținute prin atribuire directă, în perioada 2015 – 2020, potrivit ziare.ro.

AUR, marea surpriză la alegerile parlamentare 2020

Conform datelor preliminare date publicării de Biroul Electoral Central (BEC), AUR este marea surpriză la alegerile parlamentare 2020. Acesta a obţinut un scor de peste 9%. Partidul Politic din care face și avocatul Diana Șoșoacă a declarat încă de la început că nu va face nicio alianţă politică cu vreun partid. Momentan, din aceste considerente, viitorul Guvern este extrem de greu de anticipat.

PSD este marele câştigător al alegerilor parlamentare din România dar nu are o majoritate pentru a putea face un Guvern de stânga. Între timp, PNL și USR au negat vehement că ar discuta o posibilă alianță cu social democraţii. Miza este PMP-ul care ar fi depășit pragul electoral și care se poate dovedi o cheie pentru a deschide viitoarea guvernare de dreaptă a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *