Prima pagină » Local » Ce avere are arhitectul-șef de la Consiliul Județean Iași, Ana Maria Tîrziu! Terenuri și imobile primite prin donație
Ce avere are arhitectul-șef de la Consiliul Județean Iași, Ana Maria Tîrziu! Terenuri și imobile primite prin donație

Ce avere are arhitectul-șef de la Consiliul Județean Iași, Ana Maria Tîrziu! Terenuri și imobile primite prin donație

28 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Care este averea arhitectului-șef de la Consiliul Județean Iași, Ana Maria Tîrziu. Într-un an, a primit un teren și o casă prin donație

Ana Maria Tîrziu a fost șefa Serviciului de Urbanism în Primăria Iași până în anul 2016 când, într-o noapte, a fost transferată la Consiliul Județean. În anul 2018, aceasta a primit funcția de arhitect-șef, deși, la bază, ea este doar un simplu arhitect, iar în instituție există funcționari publici care sunt atât arhitecți, cât și urbaniști, adică specialiști. Cu toate acestea, femeia este ținută în funcție și pune bețe în roate proiectelor de dezvoltare a județului. După primul, ca arhitect-șef la CJ, aceasta a primit, prin donație, un teren intravilan și o casă de 90 de metri pătrați.

Averea arhitectului-șef de la Consiliul Județean Iași, Ana Maria Tîrziu! În 2019, a primit prin donație o casă și un teren intravilan

Potrivit declarației de avere publicate în 2024, arhitectul-șef Ana Maria Tîrziu deține, din anul 2010, printr-un contract de vânzare – cumpărare un teren agricol în comuna Grajduri, satul Poiana cu Cetate, de 5.000 de metri pătrați.

În anul 2019, la un an după ce a fost poziționată în funcția de arhitect-șef al Consiliului Județean Iași, soțul acesteia, Cătălin Tîrziu, a primit prin donație un teren intravilan de 309 metri pătrați în Iași.

În ceea ce privește imobilele, soții Tîrziu dețin, din anul 2007, un apartament de 95 de metri pătrați, o casă de locuit, primită de către șoțul Anei Maria Tîrziu, prin donație, cu o suprafață de 90 de metri pătrați, și un apartament primit prin moștenire, în anul 2019, cu o suprafață de 100 de metri pătrați.

La capitolul autoturisme, arhitecta-șefă deține un autoturism Kia, fabricat în anul 2019, dobândit prin contract de vânzare – cumpărare și un autoturism Mazda, fabricat în anul 2016.

Arhitectul-șef de la Consiliul Județean deține un depozit bancar la BRD, deschis în anul 2007 cu un sold de 8.093,83 de lei. La aceeași bancă, Ana Maria Tîrziu mai deține un depozit bancar în lei, deschis în anul 2021, care are un sold de 65.248,87 de lei. Aceasta a deschis în anul 2007 un fond de investiții care avea un sold, în anul 2023, de 87.174,92 de lei.

Arhitectul-șef de la Consiliul Județean, salariu de 124.785 de lei pe an

Ana Maria Tîrziu, arhitectul-șef al Consiliului Județean Iași, are un salariu anual de 124.785 de lei pe an. Aceasta primește, în fiecare lună, nu mai puțin de 10.398,75 de lei și tichete de vacanță în sumă de 1.450 de lei. Ana Maria Tîrziu este și membru în Comisia zonală a monumentelor istorice din cadrul Direcției Județene de Cultură, de unde primește, anual, suma de 1.792,80 de lei.

Soțul acesteia, Cătălin Tîrziu, este angajat al Operei Naționale Române  Iași și primește un salariu de 81.814 lei pe an, adică 6.817 de lei pe lună. Soțul Anei Maria Tîrziu primește câte 12.884 de lei pe an pentru drepturile de proprietate intelectuală de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și 10.000 de lei pentru drepturile de autor de la Ateneul Național din Iași.

Amintim că Ana Maria Tîrziu a fost șefa Serviciului de Urbanism în Primăria Iași până în anul 2016, perioadă în care a pus bețe în roate tuturor celor care solicitau intrarea în intravilan și aprobare PUZ. În 2016, peste noapte, aceasta s-a transferat într-un departament al Consiliului Județean Iași. Totul a fost ținut secret de către primarul Mihai Chirica. Ajunsă la Consiliul Județean, aceasta a reușit să își facă loc și să ocupe funcția de arhitect-șef după doi ani de la transfer, adică în anul 2018. De când ocupă această funcție, aceasta refuză cu vehemență să aprobe investițiile imobiliare din municipiu și, implicit, din județ. Scopul principal al acesteia este să blocheze toate proiectele de dezvoltare. De exemplu, pe zonele P1A – grădini, scuaruri și fâșii plantate.

Reporterii BZI au sunat-o pe Ana Maria Tîrziu dar și pe soțul acesteia, Cătălin Tîrziu, însă nici unul dintre aceștia nu au răspuns apelurilor pentru a oferi un punct de vedere referitor la donațiile primite, dar și cu privire la blocarea proiectelor de investiții din județ.

Arhitectul-șef al Consiliului Județean deține, conform declarației de avere, trei imobile și două terenuri. Ana Maria Tîrziu deține și depozite bancare de peste 70.000 de lei.

Comentarii
  • Sorin Afluarei

    Începe haosul la Podu Iloaiei. Se montează semafoare.

  • lumanari si tamaie

  • Sa-mi bag picioarele cum primesc bugetarii din administratie donatii asa, si le merge asa bine si lor, si celor din jurul lor.

  • Contribuabil

    Întrebarea cea mai importanta este cine sunt donatorii caselor și terenurilor? Mama / tata sau…?

  • La cum arata, i-as dona si eu 2 m patrati…

  • O altă coruptă șpăgară din administrația locală.

  • De ce plm mai platim DNA-ul? Greva fiscala si m*ie cu susan.

  • 👁 Iașul a ajuns un oraș urât. Blocuri gri-murdar ( model soveto-rusesc) se construiesc si in 2024. Râde toată planeta de noi. DEMISIA

    Vrem DEMISIA acestei
    ” prințese” numite pompos arh-șef. Rușine ! Nu are studii de specialitate finalizate in afara țării sau peste ocean( SUA).
    E rușinos ca in anul de frație 2024 sa mai angajăm pe funcția de șefi doar absolvenți de facultăți mediocre de arhitectură!
    Ce inseamnă o facultate mediocră in 2024? Inseamnă o facultate care nu a reușit să acceadă in faimosul TOP 500, cele mai bune universitati din lume.
    M-am săturat să mă tot uit pe „Național Jeographic” și să tot văd clădiri moderne, blocuri de 200 etaje din sticlă si metal rezistente la cutremure de +10 gr.
    Iar în Iași se construiesc tot blocuri model sovietic( p+ 4 sau p+ 10).
    DEMISIA și numit arh. șef o persoană cu studii făcute in UE sau Asia/ SUA.

  • BOGDAPROSTE!

    ce tara evlavioasa dom’le! toata lumea facea donatii catre aproapele. nu conteaza ca e casa, masina, vila, teren, cont bancar de sute sau milioane de EUR, donatie sa fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`