Mai jos aveti cateva sfaturi pentru tratarea gutei, o boala a alimentatiei nesanatoase.
In primul rand iata ce nu aveti voie sa mancati:
Vanatul, organele animale– inima, rinichi, ficat, creier, momite
Anumiti pesti– scrumbie, hamsii, macrou, hering
Icre
Drojdie(bere)
Produse de panificatie
Carnea de animal sau pasare tanara- pui, carnea de gasca, curcan, potarniche, concentratele din carne
Ciocolata, cacao
Bauturile alcoolice in special vinul
Regimul bolnavului de guta
Regim hipocaloric
Regim hiposodat
Sarac in alimente care contin purine
Bogat in produse lactate(prezinta avantajul ca alcalinizeaza urina si impiedica astfel formarea de calculi de acid uric)
Se recomanda un consum de 3l de lichide pe zi
Alimente permise in boala de guta:
Carnea alba slaba fiarta rasol sau la gratar(o portie pe zi)
Nuci, migdale, alune, portocale, struguri, fragi.
Branzeturi, lapte, iaurt
Ulei de masline
Tarte cu fructe, prajituri cu gris, prajituri cu orez.
Oua proaspete cu zeama- cu moderatie