Prima pagină » Actualitate » Ce au găsit turiștii pe litoralul românesc: „E un dezastru plaja!”
Ce au găsit turiștii pe litoralul românesc: „E un dezastru plaja!”

Ce au găsit turiștii pe litoralul românesc: „E un dezastru plaja!”

08 iul. 2024, 09:15,
în Actualitate

Litoralul românesc ține din ce în ce mai greu pasul cu stațiunile din Grecia, Turcia, Bulgaria sau Albania. Tocmai de aceea, tot mai mulți turiști aleg stațiunile de afară. Asta și pentru că, în unele cazuri, plajele stațiunilor de pe litoralul românesc nu sunt încă gata să-și primească turiștii, deși sezonul estival a debutat de ceva timp. Așa se explică multe postări ale turiștilor care arată ce au găsit turiștii pe litoralul românesc.

Ce au găsit turiștii pe litoralul românesc

Sezonul estival a început de ceva timp, iar românii au făcut multe postări pe rețelele de socializare cu condițiile de pe litoralul românesc. Imaginile cu plaje neamenajate, murdare, greu de privit, au devenit destul de comune atunci când este vorba despre litoralul românesc. Nu întâmplător, străinii sunt o raritate în stațiunile românești, dar chiar și românii optează pentru alte destinații, sătui de prețuri mari și condiții precare. În același timp, milioane de români aleg să-și facă vacanțele în țări ca Grecia, Turcia, Bulgaria sau Cipru. Asta nu înseamnă că litoralul românesc duce lipsă de turiști, doar că mulți dintre ei nu sunt mulțumiți de ceea ce găsesc acolo.

Pe unul dintre grupurile de Facebook destinate vacanțelor petrecute în România, un turist a postat un mesaj și câteva fotografii care arată condițiile din stațiunea Jupiter.

„Evitați stațiunea Jupiter! E un dezastru plaja! Iar între Jupiter și Neptun totul e ca după război. Consider că am făcut un gest ok… să știți ce vă așteaptă”, e postarea care a provocat o mulțime de reacții.

O internaută a spus că oamenii sunt pretențioși și nu apreciază natura.

„Marea, soarele și tot ce ne-a dăruit natura sunt o binecuvântare. Bucurați-vă de viață indiferent unde v-ați afla. Să vedem partea frumoasa, și noi vom fi frumoși! O vară minunată vă doresc tuturor indiferent de locul n care sunteți! Eforie Sud. Marea Neagră! Țara noastră! Plajă autentică cu miros de scoici și hamsii. O iubesc!”, a comentat internauta.

„Da, să-ți rupi picioarele pe banii noștri”, i-a răspuns autorul postării.

Alți români au transmis că e mai bine să eviți litoralul românesc.

„Da, este ca după război pentru că se lucrează la lărgirea plajei” / „Evitați România!” / „Rușine, România” / „La Cap Aurora e mai rău. În loc de nisip e noroi. În apă nu poți intra de bolovani. Aceiași bolovani pe care nu îi scoate nimeni de 50 de ani”, au scris câțiva internauți.

Părerile sunt împărțite

Au fost români care au susținut că litoralul românesc este frumos.

„Ce au românii? Știți ce n-au? Nu știu să se bucure. Și e trist. În foto, tot Eforie Nord, e minunat, nu?” / „Dar ce are plaja aia? E nasoală că nu e plină de chiștoace, coji de semințe și pet-uri de bere?” / „În Neptun (între Steaguri și Jupiter) plaja este în lucru! Saturn este ok!”, au comentat alți români care au fost pe litoralul românesc.

Alții au susținut că plajele românețti sunt jalnice și e de preferat să mergi în străinătate.

„Nu este ok deloc. Sora mea a dat 60 de milioane și își roade unghiile. Plajă dezastru și boscheți, hotelul ok!” / „120 de lei kg de cartofi prăjiți, plaja neîntreținută. Lasă românii noștri bănuții în alte țări!” „Vă duceți să plătiți o avere pentru o gârlă! La mare, la noi sunt doar puși pe căpătuială cei din HORECA” / „Așa-i la noi, se lucrează în sezon estival, n-au timp restul anului, iernează. Minți luminate tare, își bat joc de turiști!” / „Evitati „litoralul” românesc. Totul e oribil. E distrus tot” / „Sapă tranșee că ne atacă rușii Atunci plaja în balcon” / „Dezastru este din cauza prețurilor. Mâncare la preț de icre negre. În rest cât de cât OK”, au fost alte comentarii.

Chiar dacă sezonul estival a debutat de ceva timp, plajele românești nu par chiar pregătite să primească turiștii care arată ce au găsit pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *