Prima pagină » Local » Ce aţi făcut, băieţi? USR-ul lui Bodea şi lui Chichirău au votat, cot la cot cu PSD, pentru Florin Iordache! Acesta este partidul care se lăuda cu sloganul „Fără Corupție”. Augustin Zegrean neagă fake news-ul lansat de USR – UPDATE
Ce aţi făcut, băieţi? USR-ul lui Bodea şi lui Chichirău au votat, cot la cot cu PSD, pentru Florin Iordache! Acesta este partidul care se lăuda cu sloganul „Fără Corupție”. Augustin Zegrean neagă fake news-ul lansat de USR - UPDATE

Ce aţi făcut, băieţi? USR-ul lui Bodea şi lui Chichirău au votat, cot la cot cu PSD, pentru Florin Iordache! Acesta este partidul care se lăuda cu sloganul „Fără Corupție”. Augustin Zegrean neagă fake news-ul lansat de USR – UPDATE

21 oct. 2020, 09:07,
în Local

Momente tragic-comice în cursul zilei de ieri în Parlamentul României. USR-ul lui Bodea şi lui Chichirau au votat cot la cot cu PSD pentru numirea lui Florin Iordache la fruntea Comisiei Legislative. În acest timp, mai marii partidului se lauda cu acţiunile lor anticorupţie, cu politica transparentă, cu sloganul ”Fara Coruptie”.

UPDATE: Augustin Zegrean susține că toți cei 41 de liberali l-au votat pe el, în timp ce parlamentarii USR au votat cu Florin Iordache.

„Nu au fost acolo. Au fost 41 de liberali, 41 au votat. PMP nu a fost deloc, iar USR nu a votat cu mine, USR a avut înțelegere cu PSD să le voteze șeful de secție. Acela a avut aproximativ același număr de voturi ca și Iordache. USR a spus că a avut în sală 21 de senatori și deputați. Unde sunt voturile lor, că la mine nu sunt?”, a scris Augustin Zegrean pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială

USR-ul a ajuns să voteze cot la cot cu PSD, asta după ce în repetate rânduri a adus critici formaţiunii politice. Membrii USR-ului au organizat zile în şir acţiuni de proteste în Parlament după ce Florin Iordache, în acea perioadă, ministru al Justiţiei, adoptase OUG13. Explicaţia tehnică pentru votul de ieri este că atunci când vine vorba de ciolan, fraţii vor fi fraţi. Pe ideea că, după ce au votat cu Florin Iordache, USR-istii în frunte cu Chichirau şi Marius Bodea au primit funcţia de vicepreşedinte a forului.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a confirmat, în această dimineață că Florin Iordache a fost votat de USR. Într-o conferință de presă, premierul a fost întrebat despre cu ce voturi a fost numit Florin Iordache. Premierul a explicat că, matematic, se poate observa cu ușurință că Iordache a fost ajutat de USR:

După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate, dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi a candidatului USR, arata clar că Iordache a ajuns pe poziţie cu ajutorul USR. Parlamentarii PNL au votat cu candidatul lor, Augustin Zegrean.

Cosette Chichirau şi Marius Bodea printre USR-istii care au votat cu PSD-ul lui Florin Iordache?!

Votul a fost unul secret, dar cel mai important detaliu este cel aritmetic. Cei din USR au considerat ca nimeni nu îți va da seama de votul lor, mai ales ca este secret. Ce nu au luat ei in calcul a fost tocmai calculul numărului de voturi. Clar, nu există nici cea mai mică îndoială asupra faptului ca USR-istii în frunte cu Marius Bodea si Cosette Chichirău au votat pentru numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

  • Florin Iordache (PSD) 185 de voturi pentru și 42 de voturi împotrivă
  • Augustin Zegrean (PNL) 41 de voturi pentru și 187 de voturi împotrivă
  • Ionuț Duli (USR) a avut 2 voturi pentru și 226 împotrivă.

PNL a avut 42 de deputați prezenți, din care 41 au votat cu Zegrean, care însă s-a lovit de zidul USR – PSD, acest lucru fiind evident din faptul că USR a votat împotriva propriului candidat. De altfel se vede votul „în oglindă” în cazul celor doi candidați.

„Grupul PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, care a ținut o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător nu poate să cadă niciun fel de umbră”, a declarat liderul de grup PNL Florin Roman.

Rocada PSD-USR! USR-istii au votat cu PSD, PSD-istii au votat cu USR

Pentru că trocul politic a mers și în sens invers, USR-istii lui Dan Barna și-au pus omul lor pe funcţia de vicepreşedinte. Deci, Florin Iordache va avea un subaltern din USR, partid care, de dragul amorului şi pentru a crea o emoţie publica şi a profita de pe urma acesteia, l-a atacat în nenumărate rânduri

În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17. Adică cu voturile a peste 100 de parlamentari PSD.

USR Iași în frunte cu Marius Bodea și Cosette Chichirău au tăcut mâlc în campanie

Totuși, asa zisul blat cu PSD nu este de noutate. Cei mai slabi parlamentari din Iași, Cosette Chichirău și Marius Bodea și-au făcut o campanie concentrată pe atacurile împotriva PNL-ului. Când a venit vorba despre PSD, aceștia au tăcut mâlc, semn ca pe agenda lor nu se află bunăstarea oamenilor ci doar rațiuni politice și interese obscure.

Oamenii ar trebui să știe faptul că USR-ul este doar un partid de oameni cu alte interese pe agenda lor de lucru, iar bunăstarea poporului lipsește cu desăvârșire de pe lista acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *