Prima pagină » Local » Ce artiști vor urca pe scenă la Sărbătorile Iașului. Primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte

Ce artiști vor urca pe scenă la Sărbătorile Iașului. Primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte

06 oct. 2022, 02:05,
Gabriela Corbu, în Local

Cu ocazia desfășurării Sărbătorilor Iașului, primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte. Suma acoperă cheltuielile pentru un concert de muzică populară românească „Iașul în sărbătoare” și spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”. Perioada de desfășurare a evenimentelor pregătite de primărie va avea loc între 7 și 15 octombrie

Primăria Municipiului Iași cheltuie peste 500 de mii de lei pentru momentele artistice care vor avea loc cu ocazia Sărbătorilor Iașului. Ca în fiecare an, concertele de la 15 octombrie se vor desfășura în Piața Palatului Culturii și vor reuni artiști cunoscuți din țară. Perioada sărbătorii se deschide cu Traseul Pelerinilor, fiind urmată de clasicele târguri, Sărbătoarea Vinului, totul finalizându-se cu focul de artificii.

pelerinaj sfanta Parascheva

Municipalitatea ieșeană pregătește un program ce cuprinde atât momente religioase, culturale și artistice, întreaga sărbătoare având în centru Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva

Primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte. Ce artiști vor urca pe scenă

Delia

Delia va fi prezentă pe scenă în cadrul spectacolului

Cu ocazia Sărbătorilor Iașului 2022, primăria Iași a făcut o investiție de peste 500 de mii de lei din bugetul local. Cheltuielile vor acoperi serviciile necesare organizării Concertului de muzică populară românească „Iașul în sărbătoare” și spectacolului omagial „Încoronarea Regelui 100”. Momentele vor avea loc în fața Palatului Culturii pe data de 15 octombrie, fiind parte a programului complex pe care și-l propune primăria cu ocazia sărbătorilor din acest an.

Banii alocați vor acoperi lucrările pentru amplasarea scenei și a podiumului, cortul pentru artiști, servicii de catering la backstage, precum și alte elemente tehnice.

În ceea ce privește programul artistic, în cadrul concertului de muzică populară „Iașul în sărbătoare”, vor concerta artiști cunoscuți precum Gheorghe Turda și Ion Paladi, iar în cadrul spectacolului omagial „Încoronarea Regelui” vor fi prezente nume cunoscute, cum ar fi Delia, Ștefan Bănică, Holograf, Mario Fresh și alții. Evenimentele vor fi prezentate de către Dan Negru și Anca Mazilu. Toate acestea se vor finaliza cu spectacolul pirotehnic care va avea o durată de minimum 8 minute și 2.000 de lovituri.

 Ștefan Bănică

Ștefan Bănică este unul dintre artiștii care vor concerta la spectacol

Ce evenimente publice vor avea loc cu ocazia Sărbătorilor Iașului

Dan Negru

Dan Negru va fi prezentator în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Sărbătorii Iașului

La cea de-a XXXI-a ediție a Sărbătorilor Iașului, ieșenii se vor bucura și în acest an de evenimente și activități specifice, ce doresc a avea un impact major atât la nivel local, cât și național.

Municipalitatea ieșeană pregătește un program ce cuprinde momente religioase, culturale și artistice, întreaga sărbătoare având în centru Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Programul evenimentelor se deschide cu Traseul Pelerinilor, ce va avea loc de pe data de 7 până pe 16 octombrie, fiind desfășurat pe baza unui parcurs prestabilit.

Pe data de 9 octombrie, începând cu ora 18:30 se desfășoară Procesiunea „Calea Sfinților”, iar pe 14 octombrie urmând să aibă loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, între orele 07:00 și 14:00.

Specific sărbătorii ieșene este și Târgul de Toamnă, ce se va desfășura între 8 și 16 octombrie, intervalul orar 08:00-22:00. Totodată, în aceeași perioadă va avea loc și Sărbătoarea Vinului, în parcarea de la Hala Centrală.

Pe data de 15 octombrie vor avea loc concertul de muzică populară românească „Iașul în sărbătoare”, în intervalul orar 13:00-16:00, și spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”, ce se va desfășura între orele 20:00 și 22:50, unde vor concerta mai mulți artiști cunoscuți.

Primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte, iar sărbătoarea se va finaliza cu focul de artificii, ce va avea o durată de 8 minute.

spectacol artificii

: Primăria a alocat peste 500 de mii de lei pentru concerte, iar sărbătoarea se va finaliza cu focul de artificii, ce va avea o durată de 8 minute

Comentarii
  • Oras de cacat. Cum sa-l chemi pe Stefan Banica? Ala canta la casa studentilor pt babe. Sau a dat el bani ca sa cante?

  • Alegeri excelente,cantareti care au voce cu adevarat,mai putin mario fresh ,nu smiorcaiti gen Smiley sau altii cu playback

  • Pâine și circ pentru prostime! In loc să investiți în adăposturile subterane sau alte lucruri care corespund cu necesitățile actuale deoarece tata Putin o ia razna, voi investiți în spectacole….

  • Cred ca primarul trebuia sa selecteze pentru concerte iesenii care ii fac pe bucuresteni sa se mire cand apar iar acestia nu costau 500.000! Dar ce-s banii lui? Ai prostimii condusa din greseala de vilangiu!!!

  • Doar prostimea va fi atunci în oraș . Bani aruncați pe geam . In loc sa se investească în parcări supraetajate pe câțiva m² și să se elibereze in tot orașul prima bandă **** .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *