Prima pagină » Eveniment-Social » Ce artiști vor urca pe scenă la Sărbătorile Iașului 2024! Primăria Iași a alocat un buget de peste 750.000 de lei pentru organizarea evenimentelor

Ce artiști vor urca pe scenă la Sărbătorile Iașului 2024! Primăria Iași a alocat un buget de peste 750.000 de lei pentru organizarea evenimentelor

07 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Eveniment-Social

Artiști celebri în România vor urca pe scenă la concertul organizat de Sărbătorile Iașului. Municipalitatea ieșeană a alocat peste 750.000 de lei pentru organizarea tuturor evenimentelor

Anul acesta, Administrația publică locală va organiza cea de a 33-a ediție a manifestărilor reunite sub genericul „Sărbătorile Iașului”. Ca în fiecare an, celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva, de pe data de 14 octombrie 2024, va fi completată cu o serie de manifestații cu caracter laic, precum târguri, spectacole și evenimente artistice.

Ce artiști vor urca pe scenă la Sărbătorile Iașului 2024

Primăria Municipiului Iași va organiza în următoarea perioadă cea de a XXXIII-a ediție a manifestațiilor reunite sub numele „Sărbătorile Iașului”.

Astfel, Administrația publică locală va organiza, în perioada 10 – 15 octombrie 2024, o serie de manifestații comerciale tradiționale. Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va avea loc Târgul de Toamnă. Târgul de Blănuri va fi amplasat, și în acest an, pe esplanada Costache Negri și pe esplanada din fața Halei Centrale. În aceeași locație va avea loc și Sărbătoarea Vinului iar în zona Ștrandului Municipal va fi organizat parcul de distracții.

În ceea ce privește ceaiul pelerinilor, acesta va avea loc înte 11 și 15 octombrie. Mai mult, cu ocazia Sărbătorilor Iașului, vor avea loc, ca în fiecare an, spectacole în diferite cartiere din Iași. Este vorba despre cartierul Tătărași – esplanada Oancea și cartierul Alexandru cel Bun, mai exact, în piața Voievozilor.

Masa pelerinilor este programată pe data de 14 octombrie 2024, în aceeași zi cu Seara Valorilor care va fi organizată, ca în fiecare an, în incinta Palatului Roznovanu.

În încheierea Sărbătorilor Iașului, pe data de 18 octombrie 2024, începând cu ora 19:00, în piața din fața Palatului Culturii din Iași, vor urca pe scenă atât artiști locali, cât și naționali. Astfel, vor avea prestații artistice 3 Tenori ieșeni, alături de trupa Holograf, Nico, Luminița Anghel, Raluca Știrbăț și maestrul Daniel Jinga, acompaniați de Corul Marii Uniri, Corul de Copii ai Municipiului Iași și Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

Primăria Iași alocă peste 750.000 de lei pentru organizarea evenimentelor din următoarea perioadă

Pentru Sărbătoarea Vinului, Administrația publică locală a alocat un buget de 10.000 de lei. Suma de 30.000 de lei a fost distribuită pentru organizarea spectacolelor de muzică populară din cartierele din Iași.

În ceea ce privește ceaiul pelerinilor, acesta se va organiza cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor.

Seara Valorilor, eveniment pentru premierea academicienilor, medicilor, profesorilor, dar și sportivilor, va beneficia de un buget de la primărie, în valoare de 50.000 de lei.

Concertul din fața Palatului Culturii din Iași are un buget de 500.000 de lei. În această sumă este inclus și un spectacol cu drone.

Menționăm că în perioada 1 – 30 octombrie, va fi deschisă Galeria de Artă Europeană la Palatul Culturii. Primăria Municipiului Iași va organiza, pe 23 octombrie, la Palatul Culturii, Conferința „Securitatea Națională – Instituții, Valori și Politici de Apărare”, pentru care se va aloca un buget de 30.000 de lei.

Pentru materialele de promovare a evenimentelor și proiectelor organizate în cadrul Sărbătorilor Iașului, în lunile septembrie – octombrie, se vor cheltui 50.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`