Prima pagină » International » Ce arme nu a folosit Vladimir Putin în război, până acum?

Ce arme nu a folosit Vladimir Putin în război, până acum?

05 apr. 2022, 22:29,
în International

Vladimir Putin nu a folosit până acum arme de distrugere în masă. Aceste arme sunt capabile să ducă la moartea unui mare număr de oameni, de accea se numesc de distrugere în masă. Acest tip de arme pot fi biologice, chimice, nucleare, radiologice.

În război sunt cinci tipuri de agenți chimici interziși. Lista este continuată de fragmente non-detectabile, mine antipersonal, bombe incendiare, arme cu laser orbitor, proiectile expansive, gloanțe otrăvite, bombe cu fragmentare și arme biologice.

Ce arme nu a folosit Vladimir Putin în război

Vladimir Putin nu a folosit până acum bombardierul strategic Tu-160 și Tu-95 și Suhoi SU-35. Tupolev este un avion supersonic cu aripi în săgeată de geometrie variabilă adică are „aripi mobile”, proiectat de Biroul de proiectare Tupolev, conceput pentru a ataca ținte terestre, de regulă lansând bombe.

În momentul de faţă, bombardierul strategic Tu-160 este cel mai mare avion de luptă din lume şi în acelaşi timp cel mai mare supersonic din istorie. Dintre categoria avioanelor de luptă, Tu-160 deţine recordul pentru cea mai mare greutate de decolare.

În 2010, Tu-160 a reuşit să atingă un nou record și a reușit să zboare pe o distanţă de 18.000 de km. În 1990 au fost construite 34 de bombardiere Tu-160. După căderea URSS, Rusia a preluat cea mai mare parte dintre ele, respectiv 12 moştenite de la URSS şi 8 primite din Ucraina, şi le-a modernizează în 1996.

Din 2005, Tu-160 este în dotarea fortelor aeriene ruseşti

Tu-160 este un bombardier strategic multirol capabil să lanseze bombe ghidate prin laser şi rachete atât de la altitudine mare cât şi mică. Bombardierul are 4 turboreactoare postcombustie capabile să dezvolte o viteză de 2230 km pe oră. Acest tip de avion se poate alimenta şi aerian.

Echipamentele de avionică ale bombardierului sunt de ultimă generaţie şi au montat un sistem de navigare prin satelit. Ghidajul armelor lansate se poate face, de asemenea, prin satelit.

În plus, bombardierul poate zbura la o înălţime foarte mică de sol ceea ce îl face să fie foarte greu de detectat de radare. În armamentul prezent la bord sunt incluse şi rachetele de ultimă generaţie Kh-10 şi Kh-555.

Modelul de rachetă Kh-102 este purtător de focoase nucleare. De asemenea, Tu-160 are la bord în 24 de rachete aer-sol Kh-15C, fiind completat cu de rachete Kh-55 SM.

Suhoi Su-35 este un avion de luptă multirol, proiectat de constructorul rus Suhoi și introdus în 2007. Tipul a fost dezvoltat inițial de Uniunea Sovietică din Su-27 și a fost cunoscut sub numele de Su-27. În urma dizolvării Uniunii Sovietice, Sukhoi l-a redesemnat ca Su-35 pentru a atrage comenzi de export.

Su-35 este capabil să detecteze o țintă aeriană de până la 400 km distanță

Avionul este o versiune a tipului Suhoi Su-30 cu fuzelaj, motoare și avionică modernizate. Su-35 este propulsat de două motoare 117S şi combină manevrabilitatea sporită cu posibilităţile de a angaja efectiv câteva ţinte aeriene simultan folosind rachete ghidate şi neghidate.

Este capabil să detecteze o țintă aeriană de până la 400 km distanță și poate urmări treizeci de ținte aeropurtate și poate angaja opt dintre ele simultan. În plus, radarul multifuncțional este capabil să ofere imagini de înaltă rezoluție ale solului folosind modul de deschidere sintetică.

Introducerea Su-35 în serviciul Forțelor Aeriene Ruse este o parte a programului de armare de stat al Rusiei pentru 2011-2020, care a fost formulat în urma războiului cu Georgia din 2008, cu scopul de a crește semnificativ numărul de echipamente militare moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`