Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ce anume cauzează mâncărimi în interiorul urechii
Ce anume cauzează mâncărimi în interiorul urechii

Ce anume cauzează mâncărimi în interiorul urechii

02 mart. 2020, 09:04,
în WoW!

Cât de enervantă este mâncărimea, mai ales atunci când este resimţita într-un loc în care nu poţi ajunge, cum ar fi interiorul urechii. Uneori simţi că înnebuneşti. Din fericire, dacă va confruntaţi cu o mâncărime cronică în interiorul urechii, în acest articol vă vom spune care este motivul şi ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de mâncărime.

Ce anume cauzează mancarimi în interiorul urechii

Urechea prezintă fibre neurologice care sunt extrem de sensibile. Ştim că se spune în popor că ne vorbeşte cineva atunci când ne mănâncă urechea, însă nu este nici pe departe adevărat.

Mâncărimea urechilor este provocată de mai mulţi factori printre care: piele uscată, infecţie la nivelul urechii, psoriazis, dermatita sau din cauza acumulării de apă în ureche după ce aţi fost la piscina sau după ce aţi făcut baie.

Mâncărimea urechii poate fi cauzată şi de o infecţie fungica. Deşi nu la fel de comune ca infecţiile bacteriene la nivelul urechii, infecţiile fungice pot provoca mâncărimi cronice în canalul urechii. Jurnalul mediteranean de Hematologie şi boli infetioase rapoarteaza ca ciupercile cauzează aproximativ 10 % din toate cazurile de senzaţia de mâncărime a urechilor.

Cum spuneam, un alt motiv pentru care puteţi experimenta mâncărimea în canalul urechii este din cauza dermatitei atopice (eczeme) sau psoriazisului. Ambele condiţii pot afecta orice zonă a corpului, inclusiv canalul urechii. Inflamaţia cauzată de dermatita provoacă mâncărime în ureche şi poate duce la infecţie.

În cele mai multe dintre cazuri nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă vă mănâncă urecheea. Dacă totuşi observaţi că pe lângă mâncărime aveţi şi alte simptome cum ar fi sângerare, o secreţie ciudată sau chiar pierderea auzului, vă recomandăm să mergeţi la medic.

Tratarea mâncărimii urechilor

Specialiştii spun că atunci când vă curăţaţi în ureche cu beţişoare de urechi sau când vreţi să vă scărpinaţi în interiorul urechii cu ajutorul unei agrafe, este foarte posibil să vă spargeţi timpanul.
Iată care sunt soluţiile pe care vi le propunem noi pentru tratarea mâncărimii interiorului urechii, fără a vă pune în pericol.

  • 1. Alcool şi oţet. Cu orice instrument doriţi, chiar şi cu o lingură, presaraţi câteva picături de alcool şi oţet în ureche. Aplecaţi capul într-o parte, puneţi picăturile în ambele urechi, însă nu lăsaţi mult să acţioneze căci atât alcoolul cât şi oţetul sunt puternice. Spălaţi-vă rapid.
  • 2. Ulei încălzit. Puteţi folosi orice tip de ulei, cum ar fi uleiul de măsline, de arbore de ceai, de cocos, usturoi. Puneţi-vă câteva picături în ureche.
  • 3. Apa oxigenată. Pentru o curăţare eficienta amestecaţi apa normală cu apa oxigenată şi puneţi-vă câteva picături în ureche.
  • 4. Aloe Vera. Pentru restaurarea pH-ului şi pentru efecte anti-inflamatorii, vă recomandăm să vă picuraţi câteva picături de gel de aloe vera în ureche.
  • 5. Sirop de coacăze. Pentru tratarea infecţiilor urechii, mai ales în cazul copiilor, vă recomandăm siropul de coacăze. Este foarte eficient şi trebuie numai să beţi regulat pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor virale.

Desigur, dacă observaţi că mâncărimea persista, puteţi merge la medic pentru a-i cere să vă prescrie un unguent sau picturi de ureche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 ianuarie 2025
10 ianuarie 2025