Prima pagină » Sanatate » Ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Cum să ai grijă de organismul tău

Ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Cum să ai grijă de organismul tău

07 feb. 2024, 12:15,
în Sanatate

Iată ce analize se fac pentru imunitate scăzută. Sistemul imunitar are rolul de a identifica și de a distruge celulele anormale și apără corpul de bacterii, virusuri și paraziți. În cazul în care o persoană se îmbolnăvește des, chiar și atunci când nu a luat contact cu persoane bolnave, înseamnă că sistemul imunitar este scăzut. Există o serie de analize ce se fac periodic pentru a identifica problemele de imunitate. Iată cum să ai grijă de organismul tău.

Ce analize se fac pentru imunitate scăzută

Sistemul imunitar acționează ca un protector al organismului de viruși, bacterii și celule tumorale. Sistemul imunitar este compus din mai multe organe precum creierul, ficatul, pielea, rinichii, ganglionii limfatici, splina și amigdalele. Tot din sitemul imunitar face parte și sistemul osos alături de sistemul circulator, respirator și intestinal.

În cazul în care o persoană se îmbolnăvește des, iar organismul nu poate face față bacteriilor și virusurilor din mediul înbonjurător, se recomandă efectuarea unor analize imunologice. Aceste investigații medicale ne vor ajuta să identificăm problemele cu care se confruntă organismul și ce vitamine ne lipsesc.

Una dintre cele mai importante investigații pentru imunitate scăzută este hemoleucograma. Această investigație depistează anemia. Aceasta apare dacă numărul de hematii este scăzut, la fel și hemoglobina. O persoană cu probleme ale sistemului imunitar este predispusă la boli severe și la slăbirea și deshidratarea organismului într-un timp foarte scurt.

Cum să îți ajuți organismul dacă ai probleme cu imunitatea

O altă investigație medicală pentru imunitate scăzută este imunograma. Dacă o persoană are probleme grave de imunitate, aceasră analiză va indica o scădere a imunoglobulinelor IgA, IgG, IgM si IgE. IgA reprezinta elementul important în apărarea impotriva virusurilor și al bacteriilor, iar IgE este responsabilă pentru alergiile organismului. Igm este prima imunoglobulină pe care organismul o secretă în situația în care amenințarea vine de la un antigen, iar IgG este secretată după IgM și are rolul de neutralizare a toxinelor bacteriene.

Hemoleucograma și imunograma sunt cele două analize medicale ce se fac pentru a identifica în mod eficient probleme ale sistemului imunitar. Pentru a stimula creșterea sistemului imunitar trebuie să avem un stil de viață sănătos, să avem un program stabil de somn și să facem sport în fiecare zi. La fel de importantă pentru stimularea imunității este și alimentația. Fructele, legumele, nucile, semințele conțin substanțe nutritive și antioxidanți care protejează împotriva agenților patogeni dăunători. Se recomandă și consumul a cât mai puține zaharuri adăugate. Zaharurile și carbohidrații slăbesc sistemul imunitar și pot duce la apariția unor boli grave, printre care diabetul, obezitatea și afecțiunile cronice.

Hidratarea organismului este și ea extrem de importantă. Se recomandă consumul de apă și ceaiuri din plante medicinale pentru a menține sănătatea organismului. Creșterea imunității se poate face și prin administrarea de vitamine precum vitamina C și vitamina B. Eficiente sunt și remediile naturiste care ajută corpul să lupte cu tot felul de bacterii. Tratamentul medicamentos este necesar pentru corectarea anemiilor sau a deficitului de vitamine şi minerale apărut în organism, iar și pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
observatornews.ro
Factorul decisiv care i-a făcut pe români să-l voteze pe Nicuşor Dan. Momentele cheie din noaptea victoriei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
De ce refuza Mihai Eminescu să fie pozat. Există doar patru fotografii cu el
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Pensionarii pot avea coasiguraţi? Ce spune legea în 2025
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 mai 2025
20 mai 2025