Persoanele care suferă de tromboză se întreabă ce analiza se fac pentru circulația sângelui. Analiza care identifică o neregulă cu circulația sângelui presupune studiul genetic ale celor 6 polimorfisme în 5 gene asociate cu riscul de coagulare crescută a sângelui. Analiza este prescrisă, de obicei, atunci când pacientul se află în pregătire pentru o intervenție chirurgicală. Acest studiu ajută la identificarea genotipurilor care duc la creșterea coagulării sângelui.
Analiza este indicată pacienților care suferă de boli trombotice. Printre aceste boli se numără venele profunde și bolile varice. De asemenea, analiza este recomandată persoanelor care au rude care suferă de boli tromboembolice. Această analiză poate identifica tendința la infarct miocardic.
Ce analize se fac pentru circulația sângelui. Care dintre genele din organism sunt cercetate
Această analiză pentru circulația sângelui presupune studii genetice ale 16 polimorfisme din 11 gene, ceea ce permite prezicerea riscului de infarct miocardic. Infarctul miocard este una dintre consecințele ale acelor boli cardiovasculare, care sunt însoțite de o încălcare a fluxului de sânge coronarian.
În cele mai multe cazuri, principala cauză a infarctului miocardic este ateroscleroza vaselor coronare. Acestea includ, în primul rând, gene care determină formarea proceselor fiziologice, a căror încălcare creează riscul de a dezvolta boli coronariene. Astfel, prin efectuarea analizei, pacientul este informat de către specialiști despre acest risc, având parte de un tratament aferent.
Tratamentul are drept scop vindecarea unui grup de gene apolipoproteine. Acestea se disting, ca proteine, ocupă un loc central în metabolismul lipidelor, genele sistemului genin-angiotensină, jucând un rol cheie în reglarea tensiunii arteriale. Foarte importante sunt și genele sistemului de coagulare a sângelui și genele endoteliale endoteliale. Acestea joacă un rol semnificativ în reglarea vasodilatației, adică relaxarea mușchilor vasculari.
Mai mult decât atât, cele din urmă gene enumerate contribuie la reglarea fluxului sanguin și presiunea arterială sistemică și furnizarea de tromboresistență și arteriosa china a endoteliului. Din această cauză, aceste gene sunt evaluate în timpul analizei pentru a identifica la timp problema cardiovasculară aparută.
Indicații pentru efectuarea analizei genetice. Ce afecțiuni poți evita identificând la timp problema
Din moment ce vei efectua această analiză genetică vei reuși să identifici la timp prezența cazurilor de infarct miocardic, ateroscleroză, hipertensiune arterială, boli coronariene, în special la o vârstă fragedă, până la 50-55 de ani. Analiza trebuie efectuată de persoanele care sunt supuși zilnic unor factori adverși precum este fumatul sau stresul cronic.
Această analiză este un studiu genetic cuprinzător al 4 polimorfisme în 3 gene asociate cu o predispoziție la un nivel crescut de homocisteină. Un nivel crescut de homocisteină duce la o încălcare a metabolismului acidului folic, adică o deficiență de acid folic, poate provoca boli cardiovasculare, precum și patologia dezvoltării fetale.
În plus, aceste polimorfisme sunt, de asemenea, asociate cu adenomul colorectal, cancerul de sân și ovarele, diabetul, cu o densitate minerală redusă a oaselor. În plus, polimorfismele incluse în acest studiu sunt importante în determinarea probabilității reacțiilor adverse, utilizarea metotrexatului și a altor medicamente care afectează metabolismul acidului folic.
Primele simptome care îți semnalează necesitatea de a efectua analiza. Când trebuie să apelezi la ajutorul unui specialist
De cele mai multe ori, pacienții își doresc să efectueze această analiză atunci când suferă de un nivel crescut de homocisteină. Mai mult decât atât, pacienții sunt obligați să facă analiza atunci când suferă de prezența cazurilor de boli trombotice.
O analiză pentru circulația sângelui trebuie făcută în caz de prezență a cazurilor de avort spontan, sarcină înghețată, precum și nașterea copiilor cu anomalii de dezvoltare. Persoanele care suferă de patologii cromozomiale, de exemplu, cu sindrom Down, trebuie neapărat să efectueze această analiză.
Trebuie să apelezi la un medic pentru ajutor și să întrebi de specialist ce analize se fac pentru circulația sângelui dacă ai un istoric de complicații tromboembolice în timpul sarcinii sau atunci când planifici o sarcină. Cu ajutorul acestei analize vei reuși evaluarea riscului simptomatic al bolilor cardiovasculare, precum și a afecțiunilor precum este ateroscleroză, boli coronariene și infarct miocardic.