Prima pagină » Sanatate » Ce alimente sunt interzise în artroză. Opinia specialiștilor

Ce alimente sunt interzise în artroză. Opinia specialiștilor

07 feb. 2022, 14:52,
BZI.ro, în Sanatate

După un diagnostic precum artroza, cunoscută și sub numele de osteoartrită, au loc multe căutări individuale și mulți au auzit de alimente ce sunt interzise în artroză.

În legume, fructe și orice tip de aliment există substanțe chimice, căci din asta este făcut totul, compuși chimici. Iar în virtutea faptului că la nivelul organismului au loc milioane de reacții între substanțe, unele alimente pot să ne facă rău, în timp ce altele ne pot ajuta.

Alimentele nu vindecă artroza, însă poate realiza o ameliorare a simptomelor din cadrul acesteia. Osteoartrita reprezintă deteriorarea cartilajului osos din pricina unei utilizări îndelungate și a pierderii proprietăților acestuia. Adesea este localizata la șold, coxartroza, la genunchi, gonartroza, la mâini și coloana vertebrală.

pe masa ce alimente sunt interzise in artroza

Carbohidrații procesați ar trebui să fie evitați cât mai mult posibil.

Ce alimente sunt recomandate în osteoartrită?

Dintr-o primă perspectivă, uleiurile naturale nesaturate au proprietăți benefice pentru întregul corp. Cele ce au originea în pește au fost identificați ca având caracteristici antioxidante ce previn inflamațiile, similari cu cei găsiți în mușețel. Efectul este asemănător cu administrarea în cantități mici a medicamentelor antiinflamatorii non steroide.

Lactatele sunt considerate ca fiind un aliment de nelipsit în dieta celor diagnosticați cu artroză. Acestea conțin uleiuri naturale, dar și lipide cu rol funcțional sau structural, precum vitamina liposolubilă calciferol, numită și vitamina D.

ce alimente sunt interzise in artroza

Uleiul gras de pește este indicat în această afecțiune

Verdețurile sunt, de asemenea, indicate căci au conținut ridicat de vitamina D și conțin anumite substanțe antioxidante ce ajută în combaterea stresului. Aceste proprietăți ajută la creșterea durității oaselor, fapt ce scade șansa unei fracturi, și simultan, crește capacitatea de luptă împotriva infecțiilor a sistemului imunitar.

Ceaiul verde datorită cantității mari de polifenoli ajută la reducerea inflamațiilor și a senzației de durere, ce este persistentă în cazul artrozei. Unele studii arătând că poate chiar să încetinească procesul de distrugere a cartilajului.

fata trista din legume pe o farfurie

Dieta își are avantajele în calitatea vietii pe care o oferă

Nucile și usturoiul sunt 2 alimente pe care ar trebui să le luați în considerare. Nucile sunt bogate în minerale și uleiuri nesaturate ce au rol în consolidarea și funcționalitatea corpului. În timp ce, usturoiul se crede a conține substanțe ce poate lupta împotriva compușilor ce distrug cartilajul osului.

Ce alimente sunt interzise in artroza?

Zahărul trebuie redus în alimentația celor diagnosticați cu această afecțiune întrucât pe lângă problemele cu glicemia, acesta stimulează secreția unei substanțe ce transmite senzația de durere. Totul chiar accentuându-se. De luat în considerare faptul că produsele din comerț din ultima perioadă au un conținut ridicat de zaharuri, motiv pentru care se recomandă a se citi ce conțin.

doctorul specialist indica o dieta

Fiecare organism este diferit, întrebați medicul despre ce alimente ar trebui să consumați

Grăsimile saturare, față de cele nesaturate, nu au o viață activă și nu au un rol atât de important în funcțiile corpului. Avantajele lor sunt situate mult inferior față de efectele nocive pe care le prezintă. Datorită lor, corpul poate crește în greutate, iar asta pune mai multă presiune pe articulații.

Carbohidrații rafinați pot fi, de asemenea, o alegere nepotrivită. Pâinea albă, orezul și cartoful au un caracter oxidant, fiind inamicii antioxidanților. Dar aceasta este doar o serie de produse cu ce alimente sunt interzise in artroza, căci în funcție de organismul fiecăruia pot fi mai multe alimente ce dăunează. Viața poate părea uneori depresivă în aceste circumstanțe, motiv pentru care ar trebui să mențineți o sinceritate crescută cu cei din jur. Consultați medicul specialist pentru o dietă personalizată în cazul în care doriți să vă focusați pe anumite produse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *