Prima pagină » Sanatate » Ce alimente sunt interzise în alăptare? Cele mai frecvente mituri despre acest proces

Ce alimente sunt interzise în alăptare? Cele mai frecvente mituri despre acest proces

25 oct. 2024, 09:45,
Redacția BZI în Sanatate

Care sunt alimentele interzise în alăptare? Toată lumea știe că tot ceea ce consumă mama se transmite la bebeluș, prin laptele matern. Tocmai de aceea, atunci când alăptezi este nevoie să te asiguri că hrana ta, ca mamă, este sănătoasă și plină de nutrienți, pentru a ajuta bebelușul să se dezvolte armonios.

O dietă alimentară echilibrată este esențială atunci când alăptezi, pentru a ajuta și bebelușul să crească sănătos. Un lucru important de reținut este că procesul de alăptare și efortul investit în îngrijirea nou născutului pot consuma foarte multă energie, de aceea mama va trebui să găsească metode eficiente prin care pot aduce un surplus energetic zilnic. Suplimentele alimentare au și ele un rol important în acest proces, dincolo de alimentația sănătoasă.

Ce alimente sunt interzise în alăptare

Sunt anumite alimente care nu sunt recomandate în timpul alăptării, specialiștii considerând că au un potențial toxic, trebuie avut grijă chiar și la grăsimile sănătoase.

Primul aliment din această listă cu alimente interzise sunt ciupercile, chiar dacă sunt sănătoase, consumul acestora în timpul alăptării nu este recomandat, deoarece stomacul bebelușului nu este suficient de dezvoltat pentru a filtra și prelucra posibilele substanțe toxice din ciuperci.

Există opinia general împărtășită că a consuma puțin alcool sau puțină cafea înainte de alăptare nu are cum să facă rău. Este cât se poate de greșit. Cantitatea de alcool și cafea pe care o va primi bebelușul este mult mai mare decât cea consumată, așa că mare atenție la aceste două alimente.

Prea mult zahăr în timpul alăptării duce la o predispoziție ulterioară a copilului către obezitate. Încearcă să reduci pe cât de mult posibil consumul de dulciuri în această perioadă. De asemenea, o hidratare corespunzătoare este indicată în perioada alăptării.

Cele mai frecvente mituri despre acest proces

Primul mit este că alăptarea este ușoară, ei bine, bebelușii se nasc cu reflexul de a căuta sânul mamei lor. Totuși, multe mame au nevoie de ajutor practic pentru poziționarea copilului pentru alăptat și pentru a asigura că bebelușul este fixat corect la sân. Pentru o bună alăptare, atât de mamele, cât și bebelușii au nevoie de timp și exersare.

Este normal ca alăptarea să provoace durere, iritarea mameloanelor nu poate fi evitată. Multe mame simt disconfort în primele zile după naștere, când învață cum să alăpteze.

Dar cu ajutorul adecvat la poziționarea copilului pentru alăptat și fixarea corectă a acestuia la sân, durerea poate fi evitată. Dacă mama se confruntă cu dificultăți precum mameloane dureroase, poate apela cu ajutorul unui consultant în alăptare sau al unui alt specialist calificat.

Nu veți putea începe să alăptați dacă nu ați făcut acest lucru imediat după naștere. Este mai ușor să alăptați dacă inițiați alăptarea în prima oară după naștere, întrucât reflexele bebelușului sunt mai puternice în acest interval.

Atunci bebelușul este pregătit să învețe să se hrănească la sân. Dacă nu ați pus copilul la sân imediat după naștere, faceți acest lucru cât mai curând posibil în situația dvs. Contactul frecvent piele pe piele și punerea bebelușului la sân vă vor ajuta să începeți alăptarea.

Bebelușii sunt expuși la preferințele alimentare ale mamei încă din perioada de timp petrecut în uter, de aceea, este indicat ca femeile să cunoască care sunt alimentele interzise în alăptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`