Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Esti stresat sau deprimat? Ce alimente trebuie sa eviti
Esti stresat sau deprimat? Ce alimente trebuie sa eviti

Esti stresat sau deprimat? Ce alimente trebuie sa eviti

30 mai 2020, 11:16,
în Sanatate

Ce alimente sa eviti cand esti deprimat? Ceea ce mancam are un efect direct asupra sanatatii, dar uneori este greu sa ne imaginam ca dieta poate afecta foarte mult moralul si psihicul nostru. Anumite alimente ne ajuta sa fim mai bine dispusi sau ne fac sa ne simtim mai fericiti. Dar dieta proasta ne poate pune, da, intr-o dispozitie… proasta.

Iata diferitele tipuri de alimente de evitat atunci cand stresati si deprimati.

Excesul de sare

Ca si cafeaua si alcoolul, sarea este un element care deshidrateaza organismul si va determina inima sa lucreze mai mult pentru a circula sangele. Aceasta creste tensiunea arteriala, provocand disconfort si, de asemenea, stres. Consumate in exces, alimentele bogate in sare provoaca o absorbtie mai slaba a potasiului implicata in buna functionare a sistemului nervos si perturba sistemul nostru neurologic.

Cafea

Greu de inteles de ce cafeaua este pe aceasta lista de alimente de evitat in caz de stres sau depresie, deoarece aceasta bautura fierbinte te face sa te simti bine in fiecare zi. Cu toate acestea, cafeaua induce stimularea sistemului nervos, tulbura glandele suprarenale si creste ritmul cardiac. De asemenea, in perioadele de stres, te face si mai nervos si mai nelinistit. Prin urmare, este mai bine sa evitati bauturile carbogazoase, ceaiurile, ciocolata si bauturile energizante care contin cofeina.

Ce alimente sa eviti cand esti deprimat? Alcool

In realitate, alcoolul are ca efect cresterea productiei de hormoni de stres. In plus, poate perturba somnul atunci cand este consumat la sfarsitul zilei. si tulburarile de somn inseamna automat si tulburari de dispozitie.

Zahar

In perioadele de stres, hormonul stresului (cortizolul) este deja prezent la niveluri ridicate in organism. Cu toate acestea, nu trebuie uitat ca are si un rol esential in echilibrul glicemiei, noteaza astucesdegrandmere.net. De fapt, atunci cand consumi alimente foarte dulci, nivelul de zahar creste si mai mult si acest lucru necesita si mai mult cortizol. Acesti doi factori determina tulburari de somn, modificari de dispozitie si iritabilitate, migrene, un sistem imunitar slabit, dezechilibre hormonale si oboseala. in plus, fluctuatiile prea rapide ale glicemiei sunt foarte periculoase pentru organism. Ca raspuns, corpul genereaza simptome care seamana cu anxietatea sau frica.

Ce alimente sa eviti cand esti deprimat? Glucide rafinate

Carbohidratii prelucrati in faina alba si zahar alb sau sucuri, de exemplu, nu au valoare nutritiva. si in plus, au un indice glicemic ridicat. Nivelul fluctuant de insulina va va alimenta iritabilitatea. Asa ca preferati cerealele integrale. Acestea ofera fibre care incetinesc absorbtia carbohidratilor si, prin urmare, combat varfurile de zahar din sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`