Prima pagină » Local » Ce aleg ieșenii să le ofere de Crăciun animalelor de companie! Noua fiță dată de magazinele de tip pet-shop: calendare advent

Ce aleg ieșenii să le ofere de Crăciun animalelor de companie! Noua fiță dată de magazinele de tip pet-shop: calendare advent

25 dec. 2021, 02:00,
Ivona Apostol în Local

Iubitorii de animale au luat cu asalt magazinele dedicate acestora pentru a le face cadouri de Crăciun. Astfel, în magazinele de tip pet-shop s-au vândut în această perioadă o mulțime de articole pentru câini și pisici. Stăpânii animalelor au vrut ca, de sărbători, să le bucure cu ceva de ronțăit sau cu o jucărie

Spiritul sărbătorilor de iarnă trebuie simțit și de animalele de companie. Asta și-au spus sute de ieșeni care au mers în această perioadă la magazinele de tip pet-shop pentru a căuta cadouri pentru tovarășii de viață necuvântători. Reporterii BZI au mers în mai multe magazine și au discutat atât cu vânzătorii, cât și cu clienții. Așa au aflat ce cadouri vor găsi sub brad cățeii sau pisicile. Unul dintre cadourile alese cel mai des, dar oferit la începutul lunii decembrie, a fost calendarul advent. În acesta se găsește câte un os pentru fiecare zi până pe data de 25 decembrie. Reporterii cotidianului BZI au vorbit cu o tânără pe care au întâlnit-o în magazinul pet-shop.

„Anul acesta, Dixy, cățelul familiei, care are 6 ani, a primit la începutul lunii decembrie un calendar advent, de Moș Nicolae a primit ciocolățele pentru căței, iar de Crăciun primește cadou haine și o căciulă”, spune Simona Acununei, o tânără care făcea cumpărături la pet-shop.

Vânzătorii magazinului Animax spun că, anul acesta, spre deosebire de anul trecut, nu s-au cumpărat prea multe animale.

„Anul acesta am vândut de Moș Nicolae doar un iepuraș, animăluțul a fost oferit cadou unui copil de doi anișori. Vă mai pot spune că, anul acesta, cele mai căutate animăluțe de către tineri au fost pisicile și iepurașii”, spune Andrei, reprezentant vânzări Animax.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare tendințele pe piața animalelor de companie.

Cadourile pentru necuvântătoare au fost cumpărate din pet-shop și farmacii veterinare

Pe motiv că pisicile fug de apă, unele persoane aleg să le cumpere acestora șampon uscat. Acest șampon oferă un aspect plăcut blăniței. Tot pentru pisici au mai fost achiziționate jucării din sfoară care le ajută la tocirea ghearelor, dar și șoareci de jucărie care au pene în loc de coadă.

„Am pisică de doi ani și jumătate, ea este răsfățata familiei, este foarte jucăușă și mereu în centrul atenției. De aceea am decis să îi cumpăr cadou de Crăciun. I-am cumpărat un șoricel, un șampon uscat și o jucărie de sisal (fibră textilă- n.r.), care o ajută pe aceasta să își tocească ghearele. Chiar dacă îi oferim atenție și toate jucăriile, aceasta oricum alege globurile din brad”, povestește Daniela Olariu, clienta unei farmacii veterinare.

În această perioadă au fost căutate în mod special hăinuțe de Crăciun, papioane și căciulițe. În una dintre edițiile anterioare, reporterii BZI au arătat că vânzările magazinelor de animale nu au scăzut în timpul pandemiei.

Hrana pentru animalele de companie este vândută on-line

Unul dintre cele mai vechi magazine de tip pet-shop este situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Șeful magazinului Arca Pet a povestit reporterilor BZI cum a decis să deschidă magazinul din centrul Iașului în urmă cu aproape 12 ani. În spațiul mic unde a fost amenajat magazinul, administratorul se ocupă de creșterea și îngrijirea animalelor. Acesta spune că, în ultimii doi ani, a fost o scădere foarte mare la vânzarea animalelor de companie. Ovidiu Carp, șeful magazinului, a creat și o platformă on-line de pe care clienții pot achiziționa hrana pentru animale, dar și jucării.

„Zilnic, vin în magazin persoane interesate să achiziționeze un animăluț, dar când le spun câtă atenție trebuie să îi ofere, mulți oameni renunță. De când a început pandemia, oamenii nu mai cumpără animale de companie. Vânzarea animalelor a scăzut cu 80 la sută în ultimii doi ani”, spune Ovidiu Carp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *