Prima pagină » Sanatate » Ce afecțiuni poți trata dacă folosești remedii pe bază de albăstrele

Ce afecțiuni poți trata dacă folosești remedii pe bază de albăstrele

05 dec. 2024, 13:59,
în Sanatate

Oamenii beau ceai de albăstrele pentru a trata febra, constipația, retenția de apă și congestia toracică, deoarece florile uscate sunt folosite pentru a face medicamente. De asemenea, planta este utilizată și ca tonic pentru ficat și vezica biliară.

Unii oameni aplică o infuzie direct pe ochi atunci când se confruntă cu iritație sau disconfort. În plus, femeile folosesc remediul pentru tulburări menstruale și infecții vaginale cu ciuperci.

Remedii pe bază de albăstrele

Albăstrelele sunt plante anuale cu o capacitate uimitoare de producere a mierii, deoarece nectarul conține zaharuri într-o proporție de 34 la sută. Deși conțin antocianine, compuși mai roșii la culoare, din cauza complexului de fier, calciu și magneziu, ochiul uman percepe ca fiind albastru închis. Florile sunt culese de pe câmp, apoi sunt uscate cât mai repede posibil într-un loc umbrit și aerisit. În plus, conține ingrediente active valoroase, cum ar fi compușii amari, flavonoidele și taninurile. Datorită conținutului de antociani, demonstrează proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și sigilează vasele mici de sânge.

Infuzia de albăstrele este utilizată ca agent ușor pentru ameliorarea inflamației tractului urinar. În plus, se crede că poate crește apetitul datorită secreției crescute de salivă, suc gastric și bilă. Petalele colorate sunt folosite ca ingredient în multe amestecuri de ceai pentru a îmbunătăți aspectul, gustul și aroma ceaiului.
De asemenea, industria cosmetică a apreciat planta pentru proprietățile sale de hidratare și antibacteriene, astfel încât este utilizată frecvent în apă de gură, loțiuni și geluri antibacteriene. De asemenea, prezintă un efect antiinflamator și întărește vasele de sânge, fiind recomandată pentru pielea cu probleme capilare sau „vene de păianjen”.

Extractul de albăstrele protejează, hidratează și tonifiază pielea. Datorită proprietăților sale antioxidante, extractul susține eliminarea produselor dăunătoare ale metabolismului, ajutând pielea să își păstreze fermitatea naturală pentru mai mult timp. Infuzia de flori poate fi aplicată și sub formă de compresă, pentru a ajuta la tratarea conjunctivitei. În același sens, poate calma ochii obosiți după multe ore petrecute lucrând la un computer sau în fața ecranelor.

Ceai de plante

Ceaiul de albăstrele este bogat în diverși nutrienți, cum ar fi flavonoidele, vitaminele și mineralele. Acești compuși oferă multe beneficii pentru sănătate și ajută la prevenirea și tratarea diferitelor afecțiuni medicale. Băutura fierbinte poate ajuta, de asemenea, la promovarea digestiei și la calmarea problemelor gastrointestinale, precum gazele, constipația și arsurile la stomac. În plus, are un efect calmant și poate contribui la ameliorarea simptomelor de anxietate, stres și insomnie.

Prepararea ceaiului de albăstrele este foarte simplă. Pentru început, trebuie să fierbeți apă și să o lăsați să se răcească puțin, până ajunge la o temperatură de 80-90 de grade Celsius. Ulterior, adăugați 1-2 lingurițe de flori uscate de albăstrele într-o ceașcă sau într-un ceainic și turnați apa fierbinte peste. Mai departe, lăsați amestecul să infuzeze timp de 5-10 minute, iar la final îndepărtați reziduurile și bucurați-vă de băutură.

Doza adecvată de flori de albăstrele depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, starea de sănătate, dar și alte condiții. În prezent, nu există suficiente informații științifice pentru a determina o gamă adecvată de doze pentru acest remediu. Totuși, este important de reținut faptul că produsele naturale nu sunt în mod necesar sigure, iar dozele pot fi importante. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele remediilor pe bază de albăstrele și consultați-vă cu farmacistul, medicul sau alt specialist din domeniul sănătății înainte de utilizare.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Moștenirea lui Ceaușescu, reabilitată din banii PNRR cu tehnologie de ultimă generație
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`