Prima pagină » Sanatate » Ce afecțiuni poți trata dacă folosești remedii pe bază de albăstrele

Ce afecțiuni poți trata dacă folosești remedii pe bază de albăstrele

05 dec. 2024, 13:59,
în Sanatate

Oamenii beau ceai de albăstrele pentru a trata febra, constipația, retenția de apă și congestia toracică, deoarece florile uscate sunt folosite pentru a face medicamente. De asemenea, planta este utilizată și ca tonic pentru ficat și vezica biliară.

Unii oameni aplică o infuzie direct pe ochi atunci când se confruntă cu iritație sau disconfort. În plus, femeile folosesc remediul pentru tulburări menstruale și infecții vaginale cu ciuperci.

Remedii pe bază de albăstrele

Albăstrelele sunt plante anuale cu o capacitate uimitoare de producere a mierii, deoarece nectarul conține zaharuri într-o proporție de 34 la sută. Deși conțin antocianine, compuși mai roșii la culoare, din cauza complexului de fier, calciu și magneziu, ochiul uman percepe ca fiind albastru închis. Florile sunt culese de pe câmp, apoi sunt uscate cât mai repede posibil într-un loc umbrit și aerisit. În plus, conține ingrediente active valoroase, cum ar fi compușii amari, flavonoidele și taninurile. Datorită conținutului de antociani, demonstrează proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și sigilează vasele mici de sânge.

Infuzia de albăstrele este utilizată ca agent ușor pentru ameliorarea inflamației tractului urinar. În plus, se crede că poate crește apetitul datorită secreției crescute de salivă, suc gastric și bilă. Petalele colorate sunt folosite ca ingredient în multe amestecuri de ceai pentru a îmbunătăți aspectul, gustul și aroma ceaiului.
De asemenea, industria cosmetică a apreciat planta pentru proprietățile sale de hidratare și antibacteriene, astfel încât este utilizată frecvent în apă de gură, loțiuni și geluri antibacteriene. De asemenea, prezintă un efect antiinflamator și întărește vasele de sânge, fiind recomandată pentru pielea cu probleme capilare sau „vene de păianjen”.

Extractul de albăstrele protejează, hidratează și tonifiază pielea. Datorită proprietăților sale antioxidante, extractul susține eliminarea produselor dăunătoare ale metabolismului, ajutând pielea să își păstreze fermitatea naturală pentru mai mult timp. Infuzia de flori poate fi aplicată și sub formă de compresă, pentru a ajuta la tratarea conjunctivitei. În același sens, poate calma ochii obosiți după multe ore petrecute lucrând la un computer sau în fața ecranelor.

Ceai de plante

Ceaiul de albăstrele este bogat în diverși nutrienți, cum ar fi flavonoidele, vitaminele și mineralele. Acești compuși oferă multe beneficii pentru sănătate și ajută la prevenirea și tratarea diferitelor afecțiuni medicale. Băutura fierbinte poate ajuta, de asemenea, la promovarea digestiei și la calmarea problemelor gastrointestinale, precum gazele, constipația și arsurile la stomac. În plus, are un efect calmant și poate contribui la ameliorarea simptomelor de anxietate, stres și insomnie.

Prepararea ceaiului de albăstrele este foarte simplă. Pentru început, trebuie să fierbeți apă și să o lăsați să se răcească puțin, până ajunge la o temperatură de 80-90 de grade Celsius. Ulterior, adăugați 1-2 lingurițe de flori uscate de albăstrele într-o ceașcă sau într-un ceainic și turnați apa fierbinte peste. Mai departe, lăsați amestecul să infuzeze timp de 5-10 minute, iar la final îndepărtați reziduurile și bucurați-vă de băutură.

Doza adecvată de flori de albăstrele depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, starea de sănătate, dar și alte condiții. În prezent, nu există suficiente informații științifice pentru a determina o gamă adecvată de doze pentru acest remediu. Totuși, este important de reținut faptul că produsele naturale nu sunt în mod necesar sigure, iar dozele pot fi importante. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile relevante de pe etichetele remediilor pe bază de albăstrele și consultați-vă cu farmacistul, medicul sau alt specialist din domeniul sănătății înainte de utilizare.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Dana Roba s-a afișat pentru prima dată alături de iubitul ei, iar internauții au pus-o la zid: „Dragostea nu are culoare!”
Playtech.ro
Ajutor de 125 de lei pentru pensionarii cu venituri mici, în iunie 2025. Cine beneficiază de sprijinul de la stat
observatornews.ro
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
În umbra penitenciarului. Ce ritualuri urmează Elena Udrea
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Amenzi de 1.500 de lei pentru șoferii care țin geamul deschis la mașină. De ce se sancționează gestul?
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`