Prima pagină » Culinar » Ce afecţiuni poate trata coaja de mandarină
Ce afecţiuni poate trata coaja de mandarină

Ce afecţiuni poate trata coaja de mandarină

06 apr. 2020, 13:59,
în Culinar

Fructele mici şi portocalii ne creează o stare de spirit plăcută prin aspectul, culoarea şi aroma lor. Ele sunt vesele, calde şi dulci. Uleiul esenţial de mandarina are foarte multe efecte curative: este antiseptic, liniştitor, tonic, diminuează iritaţiile, este un uşor somnifer, miscoreaza tensiunea arterială, stimulează circulaţia sângelui, ameliorează digestia, previne acumularea kilogramelor în plus, creşte imunitatea, elimina toxinele din organism.

Aroma de mandarina da energie, ameliorează slăbiciunile şi oboseala, stimulează metabolismul şi imunitatea.

Beneficii pentru sănătate

De obicei, mandarinele nu conţin nitraţi, dar sunt pline de vitamina C, D şi K care este responsabilă de elasticitatea vaselor sangvine. Mandarinele îmbunătăţesc metabolismul, elimina surplusul de lichid, ard grăsimile şi sunt hipocalorice.

Mandarinele conţin 42 kcal la 100 g. Consumul a 3-4 mandarine pe zi vor preveni răceală sau gripă. Sunt bogate în bioflavonoizi care contribuie la asimilarea acidului ascorbic.

Consumul a 3-5 mandarine pe zi este o profilaxie perfectă a infecţiilor intestinale, intoxicaţiilor alimentare şi a indigestiilor. 10-20 de picături de tinctura din coajă de mandarina consumate cu 15-30 de minute înainte de masă ridica pofta de mâncare şi îmbunătăţesc digestia.

Turnaţi 2 pahare de apă fierbinte peste 3 linguri de coji uscate de mandarină. Lăsaţi să se infuzeze 2 ore, apoi strecuraţi şi adăugaţi 2 linguri de miere. Consumaţi lichidul cald a câte jumătate de pahar de 4 ori pe zi în caz de răceală şi bronşita.

Beneficiile uimitoare ale sucului de mandarine

Mărunţiţi 100 g de coji de mandarină şi 20 g de rădăcină de lemn dulce. Turnaţi peste acest amestec 2 pahare de apă şi fierbeţi 30 de minute la foc încet. Strecuraţi şi divizaţi lichidul în 2 părţi, consumaţi-l dimineaţa şi seară. Aceasta infuzie are proprietăţi antiinflamatorii. Este benefic în caz de mastita.

Decoctul din coajă de mandarine ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Fierbeţi coajă de la 3 mandarine timp de 10 minute într-un litru de apă. Decoctul trebuie păstrat la frigider şi consumat în fiecare zi. Sucul proaspăt omoară unele ciuperci. Trebuie să aplicaţi suc de mandarina pe locul afectat.

Frumuseţe portocalie

În cosmetologie se utilizează sucul, pulpa şi coajă de mandarine. Acestea se folosesc în produsele pentru piele uscată, mai rar pentru piele normală sau grasă.

Loţiune pentru pielea grasă. Se da prin razătoare tot fructul, se adaugă 1/2 pahar de vodka, se lasa să se infuzeze la loc întunecos 1 săptămâna, apoi se strecoară. Pentru piele normală aceasta loţiune se diluează cu 2-3 linguri de apă fierbinte şi 1 linguriţă de glicerina.

Suc pentru orice tip de piele. Înmuiaţi o bucată de vată în suc proaspăt stors de mandarină. ştergeţi fata, apoi aplicaţi câteva straturi de şerveţele sau tifon înmuiat în suc şi lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute. După care ştergeţi pielea cu un şerveţel umed. Durata tratamentului 15-20 de măşti, de 2-3 ori pe săptămână.

Mască pentru pielea uscată şi normală. Aplicaţi pe faţă de 2-3 ori pe săptămână, timp de 15-20 minute, un amestec de pulpă de mandarină. Durata tratamentului este de 20 de proceduri. Se recomanda amestecarea pulpei cu miere, smântâna proaspătă sau cu un gălbenuş de ou.

Apa de citrice de întinerire pentru orice tip de piele. Această soluţie ajuta la strângerea porilor. Puneţi cojile de mandarina într-un vas de ceramică şi turnaţi deasupra apă fiartă răcita. Tăiaţi în apă mărunt cojile de mandarine. Lăsaţi să se infuzeze o zi, după care strecuraţi. Puteţi şterge fata cu această soluţie sau să vă spălaţi dimineaţa şi seară.

Masca revigorantă din coji. Cojile de mandarina trebuie uscate în prealabil şi mărunţite. Amestecaţi 1 linguriţă de pudra de mandarina cu 1 linguriţă de gălbenuş şi 1 linguriţă de smântână. Aplicaţi aceasta masca pe piele şi gât pentru 20 de minute. Apoi clătiţi cu apa caldă.

6 motive pentru a folosi cojile de citrice. Vezi cum depistezi dacă a fost tratată coaja citricelor

Masca hidratanta pentru păr

Aveţi nevoie de: sucul de la 2 mandarine, 10 picături de ulei de melisa, 1 lingura de muştar. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi pe toată lungimea părului. Spălaţi părul cu şampon peste 20 de minute.

Mandarinele conţin vitamina C şi acid ascorbic care contribuie la hiodratarea părului. Uleiul de melisa şi muştarul normalizează secreţia glandelor sebacee şi înlătura mătreaţa. Muştarul este un antiseptic natural şi absoarbe grăsimea de pe pielea capului.

Ştiaţi că:

O mandarină conţine 26 mg de calciu şi 12 mg de fosfor care fortifica oasele şi dinţii, precum şi 8 mg de magneziu care ameliorează stările de nervozitate. Savanţii au stabilit ca acest fruct de iarnă scade cu 9% riscul apariţiei cancerului de ficat, a hepatitei virale, a dibetului, precum şi alte afecţiuni grave ale sistemului sanguin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *