Prima pagină » International » Ce acuzații i se aduc lui P Diddy de la mai mult de 50 de victime și cum se apără acesta. Mogulul muzicii a făcut lucruri șocante

Ce acuzații i se aduc lui P Diddy de la mai mult de 50 de victime și cum se apără acesta. Mogulul muzicii a făcut lucruri șocante

26 sept. 2024, 19:00,
Redacția BZI în International

Sean Combs – cunoscut și sub numele de P Diddy și Puff Daddy – i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune după ce a pledat nevinovat pentru trei capete de acuzare.

Acuzațiile vin după ce rapperul și mogulul muzicii a fost arestat la un hotel din New York, luni, 16 septembrie.

Combs, câștigător de trei ori Grammy și unul dintre cei mai influenți producători de hip-hop din ultimele trei decenii, se confruntă cu un val de procese din partea femeilor care l-au acuzat de agresiune sexuală.

I s-a refuzat o cauțiune de 50 de milioane de dolari

Și acum se confruntă cu un proces penal, fiindcă i s-a refuzat o cauțiune de 50 de milioane de dolari (37,8 milioane de lire sterline).

Iată care sunt acuzațiile, de ce i s-a refuzat cauțiunea și ce au spus el și avocații săi. Acestea se referă la infracțiuni de trafic sexual, deținere de droguri și arme de foc.

Mai exact, există trei acuzații prezentate de Districtul de Sud din New York (SDNY) într-un rechizitoriu legal:

Rechizitoriul susține că P Diddy „a abuzat, amenințat și constrâns femeile și pe alții din jurul său să-și îndeplinească dorințele sexuale, să-și protejeze reputația și să-și ascundă conduita” cel puțin din 2008.

Acesta susține că bărbatul de 54 de ani și-a folosit angajații, resursele și influența în industria muzicală pentru a crea o „întreprindere criminală ai cărei membri și asociați s-au implicat și au încercat să se implice în, printre alte infracțiuni, trafic sexual, muncă forțată, răpire, incendiere, mită și obstrucționarea justiției”.
El ar fi indus victimele femei și lucrătorii sexuali bărbați la spectacole sexuale alimentate de droguri, numite „Freak Offs”, conform documentului.

The Freak Offs, la care se face referire în document de aproximativ 16 ori, au fost descriși ca „performanțe de sex elaborate și produse pe care Combs le-a aranjat, regizat și adesea înregistrate electronic”.

Procurorii susțin că victimelor li s-au administrat substanțe controlate în timpul evenimentelor, uneori de câteva zile, pentru a le menține „ascultătoare și conforme”, iar Combs le-a supus „abuzului fizic, emoțional și verbal” pentru a le determina să se implice.

Se spunea că P Diddy și victimele sale erau atât de epuizați după ședințe – care uneori durau zile la rând – încât „au primit de obicei fluide intravenoase pentru a se recupera după efort fizic și consumul de droguri”.

Aproximativ 1.000 de sticle de ulei pentru copii și lubrifiant au fost confiscate din casele lui Combs din Miami și Los Angeles, când au fost percheziționate în martie, se adaugă rechizitoriul.

De asemenea, susține că P Diddy și membrii afacerii sale „s-au implicat în acte de violență, amenințări cu violență, amenințări cu prejudicii financiare și reputaționale și abuz verbal”, inclusiv răpire și incendiere atunci când martorii presupusului său abuz i-au amenințat autoritatea sau reputația.

Ce au spus Combs și avocații lui?

Combs a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile.

După arestarea sa, avocatul său Marc Agnifilo s-a declarat „dezamăgit” de decizia de „a urmări ceea ce credem că este o urmărire penală nedreaptă a domnului Combs de către Procuratura SUA”.

„Diddy este o persoană imperfectă, dar nu este criminal”, a continuat el.

„Spre meritul său, domnul Combs nu a cooperat cu această anchetă și s-a mutat voluntar la New York săptămâna trecută, în așteptarea acestor acuzații.

„Vă rugăm să vă rezervați judecata până când veți avea toate faptele. Acestea sunt actele unui om nevinovat, care nu are nimic de ascuns, și așteaptă cu nerăbdare să-și clarifice numele în instanță.”

Adresându-se jurnaliştilor după ce Combs şi-a depus pledoaria, avocatul a adăugat: „Mă simt încrezător. O să-l scoatem pe domnul Combs din închisoare”.

O declarație a avocaților care îi reprezintă pe unii dintre cei care au făcut acuzații împotriva lui Combs a spus că „arestarea mult așteptată este primul pas pentru ca clienții noștri să primească dreptate”.

„Dovezile sunt foarte clare și a fost doar o chestiune de timp”, se arată în declarația avocaților Rodney Diggs și Tyrone Blackburn.

„Acesta este un pas important către justiție pentru toate victimele domnului Combs, inclusiv clienții mei. Justiția va prevala”.

De ce i s-a refuzat lui Combs cauțiunea?

Avocații lui Combs au oferit un pachet de cauțiune de 50 de milioane de dolari (37,8 milioane de lire sterline) în schimbul eliberării sale în detenție la domiciliu cu monitorizare GPS și limitări stricte privind cine l-ar putea vizita.

Certându-se că îl ține în spatele gratiilor, procurorul Emily Johnson i-a spus judecătorului că Combs a avut o lungă istorie de intimidare atât pe acuzatorii, cât și pe martorii presupusului său abuz.

Doamna Johnson a citat mesaje text de la femei care spuneau că Combs le-a forțat să intre în Freak Offs și apoi le-a amenințat că va difuza videoclipuri explicite cu ele implicându-se în acte sexuale.

Ea a mai spus că echipa de apărare a lui Combs „minimiza și subestima îngrozitor” înclinația lui la violență.

Apărarea și acuzarea s-au certat cu privire la cerere înainte ca judecătorul american Andrew L Carter să refuze cauțiune.

El a spus că guvernul a dovedit „prin dovezi clare și convingătoare că nu există nicio condiție sau un set de condiții” care să asigure siguranța comunității și că rapperul și mogulul muzicii nu vor manipula martorii.

Acuzații anterioare împotriva lui Combs

Combs se confruntă cu acuzații civile, inclusiv viol, agresiune sexuală și droguri forțate din noiembrie 2023.

Primele acuzații au fost făcute de fosta iubită a rapperului, cântăreața de R&B Cassie, care a susținut în procesul ei că a fost traficată, violată, tratată cu droguri și bătută cu cruzime de Combs de multe ori pe parcursul a 10 ani.

El a negat toate acuzațiile și a soluționat procesul cu Cassie a doua zi după ce a fost depus, termenii acordului păstrați confidențiali.

Luni mai târziu, CNN a difuzat imagini de securitate ale hotelului în care Combs o dă cu pumnii și cu picioarele pe Cassie și o aruncă la podea. El și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit comportamentul său „inexcusabil” în videoclip, spunând că este „dezgustat” de comportamentul său din trecut. Combs a fost dat în judecată de Joie Dickerson-Neal în noiembrie, care a susținut că a drogat-o și a agresat-o sexual când era studentă la psihologie la Universitatea Syracuse în ianuarie 1991. Ea l-a acuzat și că a filmat atacul.

În mai, un fost model l-a acuzat pe Combs că a agresat-o sexual în studioul său de înregistrări din New York, în 2003.

În aceeași lună, o femeie l-a acuzat pe Combs că a agresat-o sexual cu mai bine de 20 de ani în urmă, când era studentă la modă în New York City.

În februarie, un producător de muzică a susținut că P Diddy l-a constrâns să solicite prostituate și l-a presat să facă sex cu ele.

De la arestarea sa, o altă femeie, Thalia Graves, a intentat un proces la New York, susținând că mogulul muzicii și șeful securității au violat-o și au înregistrat-o pe video la studioul său de înregistrări.

Combs a negat toate acuzațiile făcute împotriva lui în procese, despre care puteți citi mai multe aici.

„Permiteți-mi să fiu absolut clar: nu am făcut niciunul dintre lucrurile îngrozitoare care se spun. Voi lupta pentru numele meu, familia mea și pentru adevăr”, a spus el.

Ce se întâmplă acum?

Combs este reținut la Centrul de Detenție Metropolitan, unde va rămâne până la începerea procesului său.

Încă nu a fost stabilită o dată pentru proces, iar procurorii spun că ancheta privind presupusa activitate infracțională a lui Combs este încă în desfășurare.

Ei spun că au intervievat mai mult de 50 de victime și martori la abuzurile lui Combs, dar că se așteaptă ca mai mulți oameni să vină cu relatările lor.

Avocatul american din Manhattan Damian Williams a spus într-o conferință de presă că nu va „lua nimic de pe masă” atunci când a fost întrebat dacă asociații sau angajații lui Combs vor fi acuzați, adăugând: „Investigația noastră este foarte activă și în desfășurare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024