Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce acatist se citește în postul Crăciunului. Cum să te rogi pentru a fi ferit de rele

Ce acatist se citește în postul Crăciunului. Cum să te rogi pentru a fi ferit de rele

14 nov. 2022, 12:40,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși vor să afle ce acatist se citește în postul Crăciunului. În această perioadă este bine să rostim rugăciuni pentru iertarea păcatelor, luminarea minții și vindecarea de boli trupești sau sufletești. Iată cum să te rogi pentru a fi ferit de rele.

Ce acatist se citește în postul Crăciunului

Perioada postului presupune o pregătire spirituală a credinciosului, o etapă de smerenie și pocăință pentru păcatele lumești săvârșite. În postul Crăciunului este bine să citim în fiecare zi Acatistul Nașterii Domnului pentru a avea parte de sănătate, ajutor divin, spor în toate și înțelegere în familie. Acest acatist este făcător de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

,,Naşterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoştinţei; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii, şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus, Doamne, slavă Ţie.

Cel ce din veci Te-ai născut din Tatăl şi la plinirea vremii Te-ai întrupat de la Duhul Sfânt şi Te-ai născut cu trup din Sfânta Fecioară Maria ca să ne mântuieşti din robia păcatului, pace lumii Tale dăruieşte şi ne izbăveşte pe noi de toate ispitele şi necazurile, ca să cântăm Ţie cu uşurinţă aşa: Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce cu trupul în peşteră Te-ai născut, miluieşte-ne!

Cu suflete curate, cu buze nespurcate, cu inima smerită, veniţi să mărim pe Hristos, Mântuitorul nostru, Care Se naşte cu trup pentru mântuirea noastră.

Hristos, cu trupul arătându-Se, Se sălăşluieşte în noi în chip negrăit. Veniţi, credincioşii, să vedem slava Lui, slavă ca a Unuia născut din Tatăl, şi să-I cântăm: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist vindecător, este bine să rostim cât mai des cu putință în perioada postului și rugăciunea celor 7 arhangheli, pentru alungarea relelor din viața noastră și vindecarea de boli. De asemenea, la vreme de boală, întristare și deznădejde putem spune o rugăciune la miezul nopții pentru tămăduire.

Cum să te rogi pentru liniște sufletească și iertarea păcatelor

În zilele de post este bine să rostim cu mintea și sufletul curat o rugăciune tămăduitoare și făcătoare de minuni pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești. Rugăciunea care se citește în fiecare post are o putere vindecătoare deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel greu încercat de probleme și dornic să se apropie de divinitate.

,,Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

În postul Crăciunului este bine să citim Acatistul Nașterii Domnului pentru a avea parte de binecuvântarea divină, de ajutorul tuturor forțelor cerești și de spor în toate. Acest acatist este de grabnic ajutor pentru cel copleșit de probleme, suferințe și gânduri negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *